Din webbläsare stödjer inte JavaScript eller så har det stängts av. Denna webbsida kräver JavaScript för att fungera.

Du använder en gammal webbläsare som kan innebära att vår webbplats inte fungerar optimalt. Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare

Logga in

Skapa konto för att logga in

Skapa konto

Frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om PostkodLotteriet och våra produkter, till exempel vinstfrågor, regler och vårt stöd till välgörenhet.

Informationen är uppdelad i olika kategorier, som du hittar i menyn till vänster. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss på Kundservice genom formuläret eller per telefon.

Kundservice

Vanliga frågor

 • När får jag min vinst i Lotteriet?

  Vinster ska vara dig tillhanda inom fyra veckor från presentationsdatumet.

  Betalar du via autogiro sätts pengarna in på det konto som autogirot är kopplat till. Vid annat betalsätt sätts vinsten in på det konto som vi har registrerat, detta kan du ange under fliken Inställningar på Mina sidor. Saknar vi ett kontonummer att sätta in vinsten på betalas den ut via avi.

  Du kan även välja att få dina 160 kronors lottvinster insatta direkt på ditt spelkonto, det gör du via fliken Inställningar under Mina sidor.

 • Hur kommer jag igång och spelar på postkodlotteriet.se?

  För att kunna spela på postkodlotteriet.se måste du först Skapa ett konto och Logga in. På postkodlotteriet.se kan du spela direkt på våra skraplotter och i våra bingorum. Klicka på Skraplotter eller Bingo i menyn för att komma till respektive spellobby.

  Vill du ha mer information om hur man spelar på våra Skraplotter, klicka här!

  Vill du ha mer information om hur man spelar Bingo, klicka här!

 • Hur registrerar jag mitt autogiro?

  Om du har internetbank kan du registrera ett så kallat e-medgivande. Följ instruktionerna på din internetbank. Som betalningsmottagare anger du Svenska PostkodFöreningen och som betalarnummer anger du ditt personnummer med 12 siffror.

  Du kan även ladda ner en blankett för autogiromedgivande här.

  Om du gör ditt autogiromedgivande skriftligen behöver vi även få med ditt clearingnummer. Clearingnumret är 4 siffror.

  Är du kund i Swedbank kan ditt clearingnummer vara 5 siffror. Då tar du bort den femte siffran.

  Exempel:
  Istället för 8314-5 skriver du 8314.


  Har du Nordea personkonto, där ditt kontonummer är ditt personnummer, är ditt clearingnummer 3300.

 • Hur gör jag förändringar i mitt lottantal?

  Vill du öka ditt lottantal kan du själv göra det här via vår webbplats och Mina sidor och fliken Mina lotter.

  Vill du däremot minska ditt lottantal är du välkommen att ringa oss på Kundservice, så hjälper vi dig med det. Du når oss, på telefonnummer 0771-44 55 44.

 • Jag fick inte min utlovade bonus, varför?

  Varför en bonus inte betalats eller delats ut kan bero på olika saker. Varje kampanj är giltig under en viss period och har ett eller flera krav som måste uppfyllas för att du skall vara kvalificerad för bonusen. Du kan se vad som gäller för just det erbjudandet i kampanjens villkor.

  En vanlig orsak är att man inte spelat upp det kvalificerande omsättningskravet innan tiden går ut.

  Exempel: Det är ett erbjudande att om du sätter in 100 kronor och spelar för 100 kronor, inom 24 timmar, så får du 100 kronor i bonus. Om du bara skulle spela för 99 kronor inom de avsatta 24 timmarna så kommer bonusen inte falla ut.

  Är du fortfarande osäker på vad orsaken är till att du inte fått din bonus kan du ta kontakt med kundservice så hjälper vi dig.

 • Hur fungerar Chatten och chattävlingar?

  Under tiden du spelar Bingo så kan du chatta med dina medspelare och prata om allt mellan himmel och Bingo. För att kunna använda chatten måste du vara inloggad.

  Vi vill att våra bingospelare skall ha en trevlig stund i chatten så ha ett vårdat språk, var vänlig och visa respekt för varandras olikheter. Reklam, värvning eller försäljning är givetvis inte tillåtet och du får inte heller dela med dig av eventuella mottagna bonuskoder.

  PostkodLotteriet kan inte hållas ansvariga för innehållet i chatten men kan spärra spelare som bryter mot reglerna.

  Vill du läsa de fullständiga reglerna för Bingochatten, klicka här.

  Dagligen hittar du spelvärdar i Bingochatten där de gör allt för att du skall få en trevlig stund. De brukar även hålla chattävlingar med deltagarna.

  För att få delta i en chattävling måste du minst ha en betald bricka i spelomgången som pågår. Chattävlingarna kan vara frågesporter eller ordmixar. Vinnaren får bonuspengar som de kan använda för att köpa skraplotter eller bingobrickor. Det händer även att vi har extratävlingar där man kan vinna fina varuvinster. I samband med tävlingen så informerar alltid spelvärden om hur spelet fungerar och vinstens storlek. Spelvärden avgör vem som är vinnare och beslutet kan ej överklagas.

  Mer om hur bonusar hittar du under "Hur fungerar bonusar och vad är omsättningskrav?"

  Vill du läsa mer om reglerna i chattävlingar och vilka olika som finns, klicka här.

  Mer information om våra spelvärdar hittar du här. Om det inte räcker kan du även läsa om deras dagliga äventyr i Bingobloggen. Här kan du få spännande och goda recept från Jessica Frej eller prata om allt mellan himmel och jord med henne eller någon utav våra andra chattvärdar. Här berättar de även om det kommer vara några extra fina priser i chattävlingarna.

 • Kan jag spela på postkodlotteriet.se via min smartphone eller surfplatta?

  Vi arbetar ständigt för att förbättra våra produkter och kunna erbjuda våra kunder en enkel och trivsam spelupplevelse.

  Du kan redan idag skrapa de flesta av våra skraplotter på din smartphone eller iPad. Du kan även spela Bingo på iPad.

  Av tekniska skäl så fungerar inte dessa spel på äldre smartphonemodeller eller Android tablets. För bästa spelupplevelse rekommenderar vi även att du alltid har senaste uppdateringen av operativsystemet på din mobila enhet. Vårt mål är även att kunna erbjuda stöd för andra typer av mobila enheter inom en snar framtid.

 • Jag har problem att skapa mitt konto, vad kan det bero på?

  Det är viktigt att den webbläsare du använder är uppdaterad. Skulle du stöta på problem med att skapa ditt konto eller logga in kan det bero på att den webbläsare du använder är för gammal. Prova att uppdatera den och försök skapa ditt konto på nytt. Skulle problemet kvarstå vänligen kontakta Kundservice.

 • Hur gör jag för att skapa ett konto på postkodlotteriet.se?

  För att kunna logga in på postkodlotteriet.se måste du först skapa ett konto. Har du lott i PostkodLotteriet och ska skapa ett konto behöver du ha ditt kundnummer till hands. Du hittar det på ditt Lottcertifikat som du fick hemskickat när du köpte din lott.

  Inloggningsuppgifter till ditt konto blir din e-postadress och ett lösenord som du själv väljer då du skapar kontot.

  Det här nya sättet att logga in på postkodlotteriet.se är en följd av att vi har ökat säkerheten på webbplatsen för att kunna garantera full säkerhet för dina personuppgifter.

 • Vad händer om spelet avbryts?

  Om du förlorar kontakt med spelet på grund av t ex strömavbrott eller dålig internetuppkoppling så ligger skraplotten kvar som den var när det avbröts och du kan fortsätta spela när du loggat in.

  Om du spelar bingo så fortsätter din bricka delta och eventuell vinst sätts in på ditt spelkonto.

  Om ditt bingospel avbryts på grund av att det är för få deltagare i bingoomgången får du tillbaka din insats. Pengarna sätts tillbaka in på ditt spelkonto automatiskt, oftast direkt, annars inom max 1 timme.

Spelansvar

 • Övervakas PostkodLotteriets olika vinstdragningar?

  Alla utlottningar i Lotteriet kontrolleras av Lotteriinspektionen (LI).

  Bingobrickor, skraplotter och dragningar slumpas fram med hjälp av en slumpgenerator. Den är typgodkänd av Lotteriinspektionen som har tagit Statens Kriminaltekniska Laboratorium till sin hjälp vid godkännandet.

  PostkodLotteriet kan inte, under några som helst omständigheter, påverka dragningar eller pågående spel.

 • På vilket sätt tar PostkodLotteriet spelansvar?

  PostkodLotteriet tar frågor kring spelansvar på största allvar och grundpremissen för vår verksamhet är att vi opererar efter svensk licens och svensk lag. Det betyder att en viss del av vår omsättning måste gå tillbaka till allmännyttiga ändamål och att återbetalningen i form av spelvinster till våra kunder inte får överstiga 50 %. Allt för att inte uppmana till överdrivet spelande.

  Svenska PostkodLotteriet är medlemmar i Spelbranchens Etiska Råd (SPER).

  Vi har en strikt 18-års gräns på alla våra produkter. Vi har även satt tak på hur mycket man kan sätta in att spela för varje månad på postkodlotteriet.se, samt hur många lotter man får köpa i Lotteriet.

  Vi uppmuntrar även våra kunder att sätta egna begränsningar för hur mycket de får sätta in varje månad, hur mycket de får förlora eller tid de spenderar på spel på postkodlotteriet.se.

  Allt överskott från PostkodLotteriets produkter går till våra förmånstagare. Det är olika organisationer som bidrar till en bättre värld, via bland annat projekt för utsatta barn och vuxna, djur och natur och forskning inom viktiga områden.

 • Vilka kan spela hos er?

  För att spela i våra olika produkter måste man bland annat ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige.

  För mer information om villkor kring deltagande ber vi dig kontrollera Allmänna villkor och regler för respektive lotteri eller spel.

Organisation

 • Vad är PostkodLotteriet?

  Svenska PostkodLotteriet är Sveriges största lotteri med över en miljon kunder. Svenska PostkodLotteriet grundades 2005 och visionen är en bättre värld för människor, djur och miljö. PostkodLotteriet fördelar överskottet till välgörande ändamål via de 50-tal ideella organisationer som Svenska PostkodLotteriet stödjer.

  Sedan starten i Sverige har Lotteriet fördelat 6,1 miljarder kronor till ideella sektorn och över 8,4 miljarder kronor i vinster till lottköparna.

 • Vad är Kulturstiftelsen?

  Målsättningen med PostkodLotteriets Kulturstiftelse är att verka i linje med PostkodLotteriets vision om en bättre värld. Kulturstiftelsen stödjer projekt som genom kulturella uttryck och former skapar en positiv social effekt för en större grupp människor. Kulturstiftelsen skiljer sig från PostkodLotteriets övriga förmånstagare eftersom den inte är slutmottagare av de insamlade medlen, hela överskottet går till olika kulturella projekt och initiativ.

  Kulturstiftelsens projektstöd är tidsbegränsade, i regel ettåriga där pengarna är öronmärkta för specifika aktiviteter under projektperioden. Projektet ska även vara utöver ordinarie verksamhet.

  Alla projekt som får stöd av Kulturstiftelsen är godkända av Lotteriinspektionen.

  Klicka här om du vill läsa mer om Kulturstiftelsen och deras aktuella projekt.

 • Vad är PostkodFöreningen?

  För att driva lotteri måste man ha ett lotteritillstånd och för att få det måste man ha en ideell förening. Det är Svenska PostkodFöreningen som har PostkodLotteriets lotteritillstånd. Föreningens oberoende styrelse har den viktiga uppgiften att varje år fördela överskottet från PostkodLotteriets olika lotterier och spel mellan förmånstagare.

 • Vad är PostkodStiftelsen?

  Svenska PostkodStiftelsens ändamål är att främja en hållbar utveckling för människa, djur och miljö genom att finansiellt stödja aktörer och projekt som verkar för en bättre värld. PostkodStiftelsen skiljer sig från PostkodLotteriets övriga förmånstagare eftersom den inte är slutmottagare för de insamlade medlen. Hos Stiftelsen kan svenska och internationella organisationer söka medel för enskilda projekt.

  De projekt som får stöd ska passa in under stiftelsens verksamhetsområden: naturskydd, klimat, hållbara energikällor, fattigdomsbekämpning, mänskliga rättigheter och fred.

  Alla projekt som får stöd av PostkodStiftelsen är godkända av Lotteriinspektionen.

  Klicka här om du vill läsa mer om PostkodStiftelsen och deras aktuella projekt.

 • När startade PostkodLotteriet?

  Svenska PostkodLotteriet startade i september 2005. Vårt systerlotteri i Holland startade i slutet av 1980-talet. PostkodLotteriet finns även i Storbritannien.

Förmånstagare

 • Hur mycket pengar delas ut till förmånstagarna?

  Varje år fördelas hela överskottet som genererats från lottförsäljningen, skraplotterna och bingo till Lotteriets förmånstagare.

  Under 2015 fördelade vi 1,179 miljarder kronor till 53 organisationer vi stödjer, vilket är en ökning med cirka 65 miljoner från föregående år. Sedan starten 2005 har vi delat ut över 6,1 miljarder kronor.

 • Hur kontrollerar ni att pengarna som delas ut går dit de ska?

  PostkodLotteriets överskott går till de ideella organisationer som PostkodLotteriet stödjer. Ett viktigt villkor för att få stöd från PostkodLotteriet är att organisationen har ett så kallat 90-konto. Det innebär att den kontrolleras av Svensk insamlingskontroll. För mer information om hur Svensk insamlingskontroll kontrollerar insamlingsorganisationer, besök www.insamlingskontroll.se/.

  Ett annat krav är att organisationen är medlem i FRII (Frivilligorganisationernas Insamlingsråd) och därmed följer FRII:s kvalitetskod. För mer information om FRII:s arbete och kvalitetskod, besök www.frii.se.

  Alla välgörenhetsorganisationer som PostkodLotteriet stödjer måste godkännas av Lotteriinspektionen, som är den myndighet som ser till att pengar från lotterier används på ett korrekt sätt och även utfärdar lotteritillstånd för PostkodLotteriet. PostkodLotteriets pengar till organisationerna är inte öronmärkta. Organisationerna avgör bäst var pengarna gör mest nytta. De redovisar samtidigt till PostkodLotteriet, både före och efter genomförandet, vilka projekt pengarna används till.

 • Vilka organisationer stödjer PostkodLotteriet?

  De utvalda organisationerna arbetar inom områden som mänskliga rättigheter, djur, natur och miljö. För dessa organisationer betyder samarbetet med PostkodLotteriet mycket. Pengarna som PostkodLotteriet varje år fördelar till dem gör det möjligt för dem att bidra till viktiga projekt.

 • Hur fördelas pengarna till förmånstagarna?

  Pengarna fördelas till alla förmånstagare. Det är PostkodFöreningens styrelse som beslutar hur pengarna ska fördelas efter förslag från vår välgörenhetsavdelning som har utvärderat de olika organisationerna. Utdelningen beror bland annat på hur stor insamlingsförmåga organisationen har. Fördelningen godkänns sedan av Lotteriinspektionen.

 • Varför är inte min favoritorganisation med?

  För att en organisation ska kunna bli förmånstagare hos PostkodLotteriet måste den uppfylla flera krav. Den måste även godkännas av både PostkodFöreningens styrelse och Lotteriinspektionen.

  Mer information om de krav som ställs samt hur en förening ansöker hittar du under fliken Förmånstagare.

TV-program

 • Hur gör jag för att sitta i publiken i något av era program?

  PostkodMiljonären spelas in i Eyeworks TV-studio i Göteborg. Är du intresserad av att vara med som studiopublik skickar du ett mejl med namn, adress och telefonnummer till publik@eyeworks.tv så kontaktar de dig.

  Vi har också andra event över hela landet i form av GrannYror och större vinstutlottningar. Vill du hålla dig uppdaterad om det dyker upp något större event i din närhet så kan du följa oss på Facebook, Twitter, Instagram.

 • Hur gör jag för att tävla i era program?

  Är du allmänbildad och vill tävla i PostkodMiljonären skickar du din intresseanmälan till castingpkm@eyeworks.se.

  Du kan även följa PostkodLotteriet och PostkodMiljonären på Facebook. Där presenterar vi information om eventuella castings för programmen.

 • När och var sänds PostkodMiljonären?

  PostkodMiljonären visas normalt på TV4 klockan 19.30 varje fredag och lördag.

 • Betalar vinnarna i PostkodMiljonären vinstskatt?

  Ja, den som vinner pengar i Heta stolen i tv-programmet PostkodMiljonären betalar inkomstskatt på vinsten då det inte är en lotterivinst utan ett tävlingspris. I Sverige är det endast lotterivinster som är befriade från skatt.

 • Vad är PostkodMiljonären?

  PostkodMiljonären är ett frågesportprogram som har underhållit den svenska publiken sedan 2005. En tävlande har chans att vinna en miljon kronor om personen klarar av alla femton frågorna. Programledare är Rickard Sjöberg.

  I programmet visas även delar av veckans vinnare i Lotteriet. Vinstutdelare är Sandra Dahlberg, Magdalena Graaf och Putte Nelsson.

Adress och Lottnummer

 • Det står att min adress är ogiltig när jag registrerar mig, varför?

  Kontrollera att du har skrivit rätt uppgift i rätt fält. Till exempel ska uppgiften för gatunummer stå i fältet för gatunummer, märkt Nr.

  Vi använder Lantmäteriverkets fastighetsregister. Om du skulle ha problem med att din adress inte är registrerad, vänligen ta kontakt med din kommun.

  Läs gärna mer i våra Allmänna villkor.

 • Varför har jag fått ett nytt lottnummer, trots att jag inte flyttat?

  Ditt lottnummer bygger på din adress och ibland sker det förändringar som påverkar det. Det kan vara postnummer som ändras eller postkoder som behöver uppdateras.

  Läs gärna mer i våra Allmänna Villkor.

 • Varför har jag och min granne olika postkoder trots att vi bor på samma gata?

  Ett postnummer kan innehålla flera postkoder. Någonstans måste då gränsen mellan postkoderna dras och det kan vara så att gränsen går mellan just dig och din granne.

 • Mitt område har fått ny adress eller postnummer, vad gör jag?

  I samband med att posten eller kommunen gör större förändringar i adressregistret kommer dessa uppdateringar till oss direkt och våra register kommer att uppdateras per automatik.

  De lotter som påverkas av förändringen flyttas sedan samtidigt över till den nya postkoden.

 • Vad bestämmer hur mitt lottnummer ser ut?

  Ett lottnummer består av tre delar nämligen postnummer, gatukod och personligt nummer.
  Postnumret är det postnummer lotten deltar på.

  Varje postnummer är sedan indelat i mindre geografiska områden, så kallade gatukoder. Gatukoden består av två bokstäver.

  Den sista delen är det personliga numret som är ett tresiffrigt nummer som slumpats fram.

  Exempel:
  Lotten Vinnare bor på Turstigen 16 som finns på postnummer 123 45.
  Turstigen 16 har gatukod AB och det personliga numret hon blev tilldelat på sin lott är 678
  Hennes lottnummer blir därför 12345 AB 678

 • Jag har tappat mitt lottnummer, hur får jag ett nytt?

  Du kan alltid se dina lottnummer genom att logga in på Mina sidor och fliken Mina lotter på postkodlotteriet.se. Klicka på knappen Logga in högst upp på sidan till höger.

  Vill du ha ett nytt lottcertifikat tar du kontakt med oss på Kundservice så skickar vi ut ett nytt till dig.

 • Jag har flyttat, vad gör jag?

  Du bör snarast ta kontakt med oss på Kundservice för att uppdatera din adress så att vi kan flytta över dina lotter till den nya adressen. Givetvis behåller du alla andelar när lotten flyttas över och ett nytt lottcertifikat med dina nya lottnummer skickas ut.

  Ditt lottnummer ändras per automatik från och med nästa fakturerade period när vi fått besked om adressändringen från dig eller genom automatiska uppdateringar.

  Läs gärna mer i Allmänna Villkor, paragraf 5.

 • Kan jag ha lotter på annan adress än där jag bor?

  Du kan inte beställa lotter på någon annan adress annan än den du är folkbokförd, eller har särskild postadress till.

  I samband med flytt kan du dock välja att behålla de lottnummer du hade på din gamla adress som extralotter. Vill du göra det, vänligen ta kontakt med oss på Kundservice så hjälper vi dig.

  Läs gärna mer i Allmänna Villkor, paragraf 5.

Prenumerationsfrågor

 • När kommer min premie?

  Det här står angivet på ditt autogiromedgivande eller det välkomstmeddelande som skickades ut via e-post i samband med din beställning. Normalt skickas premier 4-6 veckor efter din första betalning.

 • Hur gör jag förändringar i mitt lottantal?

  Vill du öka ditt lottantal kan du själv göra det här via vår webbplats och Mina sidor och fliken Mina lotter.

  Vill du däremot minska ditt lottantal är du välkommen att ringa oss på Kundservice, så hjälper vi dig med det. Du når oss, på telefonnummer 0771-44 55 44.

 • Hur fungerar Lotteriet?

  PostkodLotteriet är ett spännande och vinstrikt prenumerationslotteri, där lottköparna vinner på antingen det unika lottnumret eller tillsammans med alla lottköpande grannar i postnumret eller postkoden. Vi har delat upp alla postnummer i mindre områden genom en kombination av två bokstäver. Tillsammans med postnumret bildar de två bokstäverna en postkod (t ex 123 45 AB). Det unika lottnumret består av postkoden + ett personligt tresiffrigt nummer.

  Varje lott kostar 160 kronor per månad och deltar i minst en dragning varje dag. Du hittar vår aktuella vinstplan här.

 • Kan jag ge bort en lott till någon annan?

  Du kan köpa ett presentkort som gäller allt från en till sex månader, samt köpa årsprenumeration via oss på Kundservice. Kontakta oss och meddela hur många lotter och för hur många månader respektive lott ska gälla. Lotter köpta via presentkort avslutas automatiskt efter perioden.

  Om mottagaren är medveten om gåvan och har ett spelkonto på postkodlotteriet.se kan ni, efter att loggat in på mottagarens konto, köpa en lott. Som betalsätt väljer ni kontokort och där fyller du i det kortnummer som betalningen ska göras ifrån. Detta går dock inte att göra om mottagaren redan har en lottprenumeration. Prenumerationen kommer att fortsätta tillsvidare med månadsvis betalning. När prenumerationen ska avslutas görs det under Mina sidor på mottagarens spelkonto.


  Givetvis kan även företag ge bort lotter till sina anställda, kontakta oss på Kundservice så hjälper vi dig att registrera din beställning.

 • Har ni bindningstid i Lotteriet?

  Nej, det finns ingen bindningstid i Lotteriet. Du deltar så länge du själv vill. Vid avslut deltar du betald period ut.

 • Kan jag flytta min lott till någon annan i hushållet?

  Ja, om du tar kontakt med oss på Kundservice så hjälper vi dig.

 • En avliden släkting är med i Lotteriet, hur gör vi?

  Ta kontakt med oss på Kundservice så kan vi hjälpa er att flytta prenumerationen till en annan person i hushållet eller avsluta den.

 • Hur påverkar deltagarantalet min vinstchans?

  Det är viktigt att poängtera att trots att det är Sveriges populäraste prenumerationslotteri så påverkar inte deltagarantalet din vinstchans i våra dagliga utlottningar. Alla postnummer i Lotteriet har lika stor chans vare sig det är en eller fler deltagare på postnumret.

 • Om jag vinner en storvinst, måste jag vara med i TV?

  Givetvis tar vi hänsyn till om du inte vill synas i tv. Det är bara att meddela detta till tv-teamet när de gör inspelningen.

Autogiro & Kortbetalning

 • Varför har ni dragit två gånger från mitt konto med bara några dagars mellanrum?

  Vår betalningsrutin innebär att vi gör ett första försök att dra betalningen runt den första bankdagen i månaden. Om vi inte kan dra avgiften då gör vi ett nytt försök runt den 25:e i månaden. Detta kan resultera i att vi gör en dragning i slutet av månaden och sedan en ny dragning första bankdagen månaden därpå.

 • Hur registrerar jag mitt autogiro?

  Om du har internetbank kan du registrera ett så kallat e-medgivande. Följ instruktionerna på din internetbank. Som betalningsmottagare anger du Svenska PostkodFöreningen och som betalarnummer anger du ditt personnummer med 12 siffror.

  Du kan även ladda ner en blankett för autogiromedgivande här.

  Om du gör ditt autogiromedgivande skriftligen behöver vi även få med ditt clearingnummer. Clearingnumret är 4 siffror.

  Är du kund i Swedbank kan ditt clearingnummer vara 5 siffror. Då tar du bort den femte siffran.

  Exempel:
  Istället för 8314-5 skriver du 8314.


  Har du Nordea personkonto, där ditt kontonummer är ditt personnummer, är ditt clearingnummer 3300.

 • Hur ändrar jag det konto eller kort som avgiften dras ifrån?

  Om du vill byta kontonummer för ditt autogiro tar du kontakt med din bank. Har du bytt bank är det din övertagande bank som hjälper dig. Handlar det om ett kontobyte inom samma bank hjälper din nuvarande bank dig med detta.

  Betalar du din prenumeration via kortbetalning och har fått ett nytt kort behöver du registrera de nya kortuppgifterna. Detta gör du genom att logga in på ”Mina sidor” och därefter välja ”Inställningar”. Under rubriken "Betalsätt" kan du registrera ditt nya kort genom att välja ”Ändra” och följa instruktionerna.

 • När dras pengarna från mitt konto när jag har automatisk dragning?

  Betalningen sker runt den första bankdagen i månaden. Om betalningen inte kunde genomföras görs ytterligare försök att dra betalningen fram till i slutet av månaden. Betalningen gäller för deltagande under nästkommande månad.

  Om betalningen inte gått igenom i början av månaden skickas ett meddelande om detta till dig via brev eller e-post.

 • Varför får jag e-post om att betalning inte genomförts?

  Du betalar förmodligen med automatiskt dragning från ditt kontokort. Orsaken till att betalningen inte har dragits är oftast att banken inte godkände köpet.

  Det vanligaste problemet är oftast att kunden fått ett nytt kontokort hemskickat och glömt att registrera det nya kortet på vår webbplats. Om du har fått ett nytt kort kan du registrera de nya uppgifterna här.

Vinstfrågor Lotteriet

 • Var sätts min vinst in?

  Vinster i Lotteriet ska vara dig tillhanda inom fyra veckor från presentationsdatumet. Vinster som sätts in på spelkontot exempelvis bingovinster sätts in direkt vid speltillfället.

  Betalar du via autogiro sätts pengarna in på det konto som autogirot är kopplat till. Vid annat betalsätt sätts vinsten in på det konto som vi har registrerat, detta kan du ange under fliken Inställningar på Mina sidor. Saknar vi ett kontonummer att sätta in vinsten på betalas den ut via avi.

  Du kan även välja att få dina 160 kronors lottvinster insatta direkt på ditt spelkonto, det gör du via fliken Inställningar under Mina sidor.

  Gäller det vinster i våra övriga spel så sätter du själv in vinsten på det konto som du angivit under Inställningar på Mina sidor.

 • När får jag min vinst i Lotteriet?

  Vinster ska vara dig tillhanda inom fyra veckor från presentationsdatumet.

  Betalar du via autogiro sätts pengarna in på det konto som autogirot är kopplat till. Vid annat betalsätt sätts vinsten in på det konto som vi har registrerat, detta kan du ange under fliken Inställningar på Mina sidor. Saknar vi ett kontonummer att sätta in vinsten på betalas den ut via avi.

  Du kan även välja att få dina 160 kronors lottvinster insatta direkt på ditt spelkonto, det gör du via fliken Inställningar under Mina sidor.

 • Hur rättar jag min lott?

  Din lott kan du rätta genom att logga in och sedan klicka på rätta lott-länken längst upp på sidan eller i menyn som fälls ut om du klickar på ditt namn i listen högst upp till höger. Du kan också rätta lotten under Mina sidor och under fliken Mina lotter.

  Om det är första gången du ska logga in på nya postkodlotteriet.se måste du först skapa ett konto för inloggning. Klicka då på knappen Skapa konto högst upp till höger på sidan, och se till att ha ditt kundnummer till hands eftersom det behövs i registreringen.

  Observera att du inte själv måste hålla reda på om du vinner eller inte – det gör vi åt dig! Eventuella vinster utbetalas automatiskt till det konto du angivit inom fyra veckor från vinstdatumet. Betalar du via autogiro sätts pengarna in på det konto pengarna dras ifrån. Vid annat betalsätt kan du själv registrera ett konto för vinstutbetalningar under fliken Inställningar under Mina sidor.

  Du kan även välja att få dina 160 kronors lottvinster insatta direkt på ditt spelkonto, det gör du via fliken Inställningar under Mina sidor.

 • Hur dras vinnarna i Lotteriet?

  I de dagliga vinstdragningarna måndag-fredag drar vi först ett vinnande postnummer och därefter en vinnande postkod (postnummer + 2 bokstäver) i det postnumret.

  Varje fredag lottar vi dessutom ut ytterligare två vinster. Vi lottar ut en bil på en unik lott i den vinnande postkoden. Vi lottar även ut en miljon kronor till en unik lott i det vinnande postnumret.

  Varje lördag lottar vi fram tre postkoder där alla vinner en resecheck hos Ving värde 15 000 kronor/lott.

  Varje söndag lottar vi ut lägre vinster till ett värde av minst tre miljoner kronor.

  I våra dagliga vinstdragningar där vinsten är på postkod- och postnummernivå går den större vinsten till postkoden och den mindre till postnumret. Vinsterna i dessa är alltid per lott. I de vinstdragningar som dras på lottnummer vinner man på den dragna lotten.

  Aktuell vinstplan hittar du här.

  Lotteriinspektionen övervakar och godkänner alla vinstdragningar.

 • Hur mycket kan jag vinna i Lotteriet?

  I våra dagliga vinstdragningar är den enskilt högsta vinsten 1 miljon kronor varje fredag. Vinsterna i postnummer och postkod är per lott, så ju fler lotter du har, desto mer vinner du.

  Exempel:
  Ture deltar i Lotteriet med tre lotter. I fredagens vinstdragning dras hans postkod som den vinnande. Då Ture har tre lotter så blir vinsten 3 x 100 000 kronor. Eftersom Ture har tre lotter har han tre gånger så stor chans att vinna i bil- och miljonutlottningen. Hade Ture istället vunnit på postnumret hade han vunnit 3 x 10 000.


  I Lotteriets specialdragning GrannYran beror vinstens storlek på hur stor vinstpotten är, hur många lotter du har, hur länge du har haft dem under lotteriåret och hur många grannar i postnumret som är med i Lotteriet. Den enskilt högsta vinsten som hittills har delats ut är 36 893 478 kronor.

 • Hur mycket går tillbaka i vinster i Lotteriet?

  Vi betalar tillbaka 40 procent av avgiften i form av vinster till våra deltagare i Lotteriet.

 • Hur stor chans är det att vinna i Lotteriet?

  Antalet vinnare varierar från dragning till dragning, beroende på hur många lottköpare det finns i vinnande postnummer och postkod. Det är därför svårt att ge en exakt siffra på vinstchansen.

  Under 2014 beräknar vi att varje månad i snitt dela ut runt 200 000 vinster, vilket innebär vinst på ungefär var 8:e lott.

 • Kan jag byta min varuvinst mot pengar?

  Grattis till din vinst! I de fall när vi har haft en extrautlottning av varuvinster kan vi inte växla detta till pengar. Givetvis är det ingenting som hindrar att du själv säljer din varuvinst vidare.

GrannYran

 • Vad händer med mina andelar när jag flyttar?

  Ditt/dina lottnummer kommer att flyttas med till din nya adress när vi har fått information om din flytt från antingen dig eller SPAR (Statens personadressregister). Ändringen kan göras först när du har flyttat. Eftersom uppdateringen från SPAR sker med fördröjning är det viktigt att du själv kontaktar vår Kundservice så snart du har flyttat.

  Vid eventuell flytt flyttas även dina andelar över till den nya adressen.

  Läs mer i Allmänna Villkor, paragraf 5.

 • Vad är GrannYran?

  GrannYran är en större vinstutlottning i Lotteriet, där ett postnummer får dela på en större vinstpott. Under 2015 kommer vi att ha tre GrannYror. Hittills har 27 orter vunnit GrannYran.

 • Vilka orter har vunnit i GrannYran?

  Totalt har vi haft 27 GrannYror sedan Lotteriet startade, med glada vinnare över hela landet från Hörby i söder till Gällivare i norr.

  Sista GrannYran hamnade i Mariefred där det var närmare 100 vinnare, varav 14 nya miljonärer. Tillsammans delade alla vinnare på 90 miljoner kronor.

 • Hur ofta är det GrannYra?

  GrannYra är det normalt tre gånger per år. En på våren, hösten och vintern. Under lotteriåret 2015 är dessa planerade i april, oktober och januari(2016).

 • Hur fördelas vinsterna i GrannYran?

  Alla deltagare på det vinnande postnumret får dela på 1/3 av vinstpotten. Resterande pengar fördelas på den vinnande postkoden.

  Vinsterna på postkoden och postnumret fördelas med hjälp av andelarna. Ju fler andelar du har desto mer vinner du.

 • Hur kan jag vinna i GrannYran?

  Alla som har en betald lott den månad GrannYran är deltar även i GrannYran. I GrannYran dras ett vinnande postnummer och postkod bland alla deltagande lotter. Ju fler lotter du och dina grannar har, desto större är vinstchansen.

 • Vad är andelar och hur får jag fler?

  För varje månad och lott du betalar under lotteriåret får du en andel per lott. Ju fler andelar du har när det är dags för en GrannYradragning, desto mer vinner du om det blir ditt postnummer som dras. Andelarna nollställs när ett nytt lotteriår startar så att även nya kunder ska ha chansen att vara med och vinna stora summor i Lotteriet.

  Exempel:
  Betalar du för en lott varje månad sedan februari har du åtta vinstandelar när det är dags för GrannYran i oktober. Med två betalda lotter per månad under samma period har du sexton vinstandelar osv.

Spela Bingo

 • Hur kommer jag igång och spelar på postkodlotteriet.se?

  För att kunna spela på postkodlotteriet.se måste du först Skapa ett konto och Logga in. På postkodlotteriet.se kan du spela direkt på våra skraplotter och i våra bingorum. Klicka på Skraplotter eller Bingo i menyn för att komma till respektive spellobby.

  Vill du ha mer information om hur man spelar på våra Skraplotter, klicka här!

  Vill du ha mer information om hur man spelar Bingo, klicka här!

 • Vad är bingochatt-bonusar och hur fungerar de?

  Bingochatt-bonus är en bonus som du får av någon av våra chattvärdar när de är inloggade i bingospelet, och du vinner ett chattspel. Bonusen sätts in på ditt spelkonto och kan användas till att köpa nya bingobrickor eller för att skrapa någon av våra skraplotter inne i bingorummet.

  Vill du läsa mer om bonusar se Hur fungerar bonusar?

 • Hur många spelare måste vara med i bingospelet för att spelet ska starta?

  För att ett bingospel ska starta krävs det att ett visst antal bingobrickor är sålda. Det krävs cirka femton stycken sålda brickor men det varierar beroende på vilken bricka spelet har.

  Om du har köpt brickor och det sedan visar sig att det inte är tillräckligt många spelare som deltar, avbryts spelet och du får tillbaka din insats. Pengarna sätts tillbaka in på ditt spelkonto automatiskt, oftast direkt, annars inom max 1 timme.

 • Hur fungerar Chatten och chattävlingar?

  Under tiden du spelar Bingo så kan du chatta med dina medspelare och prata om allt mellan himmel och Bingo. För att kunna använda chatten måste du vara inloggad.

  Vi vill att våra bingospelare skall ha en trevlig stund i chatten så ha ett vårdat språk, var vänlig och visa respekt för varandras olikheter. Reklam, värvning eller försäljning är givetvis inte tillåtet och du får inte heller dela med dig av eventuella mottagna bonuskoder.

  PostkodLotteriet kan inte hållas ansvariga för innehållet i chatten men kan spärra spelare som bryter mot reglerna.

  Vill du läsa de fullständiga reglerna för Bingochatten, klicka här.

  Dagligen hittar du spelvärdar i Bingochatten där de gör allt för att du skall få en trevlig stund. De brukar även hålla chattävlingar med deltagarna.

  För att få delta i en chattävling måste du minst ha en betald bricka i spelomgången som pågår. Chattävlingarna kan vara frågesporter eller ordmixar. Vinnaren får bonuspengar som de kan använda för att köpa skraplotter eller bingobrickor. Det händer även att vi har extratävlingar där man kan vinna fina varuvinster. I samband med tävlingen så informerar alltid spelvärden om hur spelet fungerar och vinstens storlek. Spelvärden avgör vem som är vinnare och beslutet kan ej överklagas.

  Mer om hur bonusar hittar du under "Hur fungerar bonusar och vad är omsättningskrav?"

  Vill du läsa mer om reglerna i chattävlingar och vilka olika som finns, klicka här.

  Mer information om våra spelvärdar hittar du här. Om det inte räcker kan du även läsa om deras dagliga äventyr i Bingobloggen. Här kan du få spännande och goda recept från Jessica Frej eller prata om allt mellan himmel och jord med henne eller någon utav våra andra chattvärdar. Här berättar de även om det kommer vara några extra fina priser i chattävlingarna.

 • Kan jag spela på postkodlotteriet.se via min smartphone eller surfplatta?

  Vi arbetar ständigt för att förbättra våra produkter och kunna erbjuda våra kunder en enkel och trivsam spelupplevelse.

  Du kan redan idag skrapa de flesta av våra skraplotter på din smartphone eller iPad. Du kan även spela Bingo på iPad.

  Av tekniska skäl så fungerar inte dessa spel på äldre smartphonemodeller eller Android tablets. För bästa spelupplevelse rekommenderar vi även att du alltid har senaste uppdateringen av operativsystemet på din mobila enhet. Vårt mål är även att kunna erbjuda stöd för andra typer av mobila enheter inom en snar framtid.

 • Vad händer om spelet avbryts?

  Om du förlorar kontakt med spelet på grund av t ex strömavbrott eller dålig internetuppkoppling så ligger skraplotten kvar som den var när det avbröts och du kan fortsätta spela när du loggat in.

  Om du spelar bingo så fortsätter din bricka delta och eventuell vinst sätts in på ditt spelkonto.

  Om ditt bingospel avbryts på grund av att det är för få deltagare i bingoomgången får du tillbaka din insats. Pengarna sätts tillbaka in på ditt spelkonto automatiskt, oftast direkt, annars inom max 1 timme.

 • Behöver jag markera numren på brickan själv?

  Nej, det behöver du inte. Vi markerar automatiskt numren åt dig om du inte väljer att göra det själv. Väljer du manuell markering och missar ett nummer är det ingen fara, din bricka rättas automatiskt och eventuell vinst hamnar på ditt spelkonto efter att spelomgången är avslutad.

 • Kan jag ångra ett bingoköp?

  Nej, du kan inte ångra dig och annullera ett bingospel som du redan har betalat.

 • Vad kostar en bingobricka?

  En bingobricka kostar mellan 3 och 20 kronor. Priset varierar beroende på vilken typ av bricka och vilket spel det gäller.

 • Vem spelar jag med?

  För att se vem som spelar Bingo i samma spel som du klickar du på ”Rumskamrater” längst ner i chatten i bingorummet. Då får du upp en lista över alla som är inloggade just nu. Antal spelare som köpt brickor i spelet visas ovanför brickorna i rutan ”Spelare”.

 • Var kan jag se de nummer som tidigare dragits under spelets gång?

  För att se tidigare dragna nummer i ett pågående spel klickar du på bilden på den lilla brickan som är placerad i samma ruta där bolldragningen sker.

 • Kan jag välja mina egna turnummer på en bingobricka?

  Ja, du kan välja fem nummer som du vill alltid ska finnas med på dina brickor. Resterande siffror slumpas fram. När du har valt dina lyckonummer klickar du på ”Spara”, så kommer nya brickor med dina valda nummer upp.

 • Hur får jag mina vinstpengar vid en eventuell bingovinst?

  Vid en eventuell bingovinst överförs det belopp som du har vunnit direkt till spelkonto. Är ni fler än en vinnare delas vinsterna lika mellan er. Vinstfördelningen redovisas direkt i spelet efter avslutad spelomgång. Vinster visas även under Kontohistorik och Händelser under fliken Mina spel på Mina sidor.

  Vill du sedan betala ut vinsten till det bankkonto som du har angivit som ditt utbetalningskonto gör du det via Mina sidor och fliken Mina spel.

 • Hur vinner jag jackpotten?

  Jackpotten vinner du om du får Bingo inom ett visst angivet antal bollar. Jackpottens värde och hur många bolldrag som krävs för att få Bingo, skiljer sig från bricka till bricka. Jackpottsumman visas inne i spelet ovanför brickorna. Är det fler än en spelare som vinner jackpotten delas summan lika mellan dessa.
  Om ingen vinner jackpotten ligger den kvar till nästa spel och växer för varje spelomgång. Jackpottsumman går aldrig ner på noll kronor. Det finns alltid ett minsta angivet startvärde som jackpotten återgår till när någon har vunnit och den har betalats ut. Startvärdet för varje jackpott i varje enskilt spel hittar du under Alla våra bingospel.

 • Hur vinner man i Bingo?

  Den eller de spelare som först får Bingo vinner. Hur det går till varierar beroende på vilken typ av bricka du spelar.

  Fullständiga regler för varje typ av bricka hittar du genom att klicka på det lilla info- i:et på respektive bricka.

 • Vad är ett bingoalias och vad innebär det?

  Ett bingoalias är ett smeknamn som visas bland annat i bingochatten, istället för ditt riktiga namn. Vi vill att våra spelare ska kunna känna igen och komma ihåg varandra i chatten. Därför kan du bara ändra ditt bingoalias en (1) gång, så välj ett som du trivs riktigt bra med och undvik att använda specialtecken som < > & % ? : , ; ) Vill du ändra ditt bingoalias gör du det genom Mina sidor

Spela Skrap & Spel

 • Hur kommer jag igång och spelar på postkodlotteriet.se?

  För att kunna spela på postkodlotteriet.se måste du först Skapa ett konto och Logga in. På postkodlotteriet.se kan du spela direkt på våra skraplotter och i våra bingorum. Klicka på Skraplotter eller Bingo i menyn för att komma till respektive spellobby.

  Vill du ha mer information om hur man spelar på våra Skraplotter, klicka här!

  Vill du ha mer information om hur man spelar Bingo, klicka här!

 • Vad kan jag vinna?

  På våra skraplotter kan du vinna tillbaka priset för lotten eller upp till en miljon! Den högsta vinsten på direktskrap är PostkodSkrapets 2 000 000 kronor och i MiniSkrapet kan du skrapa fram en Mini Cooper värd 250 000 kronor.

 • Hur fungerar PostkodSkrapet?

  PostskodSkrapet är en lott som kostar 25 kronor.

  PostkodSkraplotten har 10 spelfält där tre likadana belopp ger dig en vinst med motsvarande värde. Bakom ett av fälten finns det en multiplikator som kan öka vinstens storlek upp till 12 gånger. På varje lott har du chans att vinna upp till 2 000 000 kronor som sätts in direkt på ditt spelkonto efter vinstkontroll. Är du kund i Lotteriet får du välja ett av dina lottnummer som sedan deltar med i nästa SkrapYra. SkrapYran är en jackpotdragning som alla som köpt en lott i PostkodSkrapet deltar i. Är du inte kund i Lotteriet så tilldelar vi numret på din PostkodSkraplott.

  Mer information om SkrapYran hittar du under "Vad är SkrapYran?"

 • Vad är vinstchansen och hur dras vinnarna i de olika skrapspelen?

  Vinstplanen för respektive skraplott är baserad på ett fast antal lotter, en så kallad batch.

  Exempel:
  I TurSkrapet är batchen på 1 miljon lotter. Av dessa är 271 478 vinstlotter i varierande valörer från 9 kr upp till 300 000 kr.


  När du köper en lott dras den slumpmässigt från de kvarvarande lotterna i batchen.

  Det belopp som går tillbaka i vinster till våra kunder varierar beroende på typ av skraplott. I Sverige måste återbetalningen i vinster till lottköparna ligga mellan 35 % och 50 %. Vi har valt att ligga så nära 50 % som möjligt.

  Du kan se respektive vinstplan för skraplotterna genom att trycka på info-symbolen i nedre högerkant på varje lott.

 • Kan jag spela på postkodlotteriet.se via min smartphone eller surfplatta?

  Vi arbetar ständigt för att förbättra våra produkter och kunna erbjuda våra kunder en enkel och trivsam spelupplevelse.

  Du kan redan idag skrapa de flesta av våra skraplotter på din smartphone eller iPad. Du kan även spela Bingo på iPad.

  Av tekniska skäl så fungerar inte dessa spel på äldre smartphonemodeller eller Android tablets. För bästa spelupplevelse rekommenderar vi även att du alltid har senaste uppdateringen av operativsystemet på din mobila enhet. Vårt mål är även att kunna erbjuda stöd för andra typer av mobila enheter inom en snar framtid.

 • Vad är SkrapYran?

  SkrapYran är en jackpottdragning för PostkodSkrapet och följer samma metodik som PostkodLotteriets populära GrannYra. Det vill säga att en av de deltagande spelarnas lotter dras och alla som har köpt lotter med den dragna lottens postnummer vinner jackpotten. Alla i samma postnummer delar på en tredjedel av hela jackpotten i SkrapYran - och resten delas av alla i samma postkod! Hela beloppet som byggts upp under respektive kvalificeringsperiod delas ut vid varje dragning och jackpotten är alltid minst 100 000 kronor per dragning, men kan också vara större. SkrapYrans dragningar genomförs tre gånger per år och dragning och vinstkontroll görs med samma dragningssystem som GrannYran använder.

  Spelarna med den vinnande postkoden eller postnumret meddelas via e-post samt via ”Mina sidor” och presenteras också på postkodlotteriet.se. Storleken på vinsten beror på hur många PostkodSkraplotter du köpt under perioden: för varje lott får du en vinstandel.

  Efter varje avslutad SkrapYra nollställs andelarna och vid nästa köp kan du om du är med i Lotteriet och om du har flera lotter, välja vilket lottnummer du vill delta med i nästa omgång. Valet har ingen inverkan på dina vinstchanser rent praktiskt, men kanske känns ett av dina lottnummer mer tursamt än något annat?
  Är du inte kund i Lotteriet så tilldelar vi numret på din PostkodSkraplott.

 • Vad händer om spelet avbryts?

  Om du förlorar kontakt med spelet på grund av t ex strömavbrott eller dålig internetuppkoppling så ligger skraplotten kvar som den var när det avbröts och du kan fortsätta spela när du loggat in.

  Om du spelar bingo så fortsätter din bricka delta och eventuell vinst sätts in på ditt spelkonto.

  Om ditt bingospel avbryts på grund av att det är för få deltagare i bingoomgången får du tillbaka din insats. Pengarna sätts tillbaka in på ditt spelkonto automatiskt, oftast direkt, annars inom max 1 timme.

 • Hur ser vinstplanerna ut för PostkodLotteriets skraplotter?

  Vinstplanerna för PostkodLotteriets skraplotter hittar du inne i respektive lott/spel genom att klicka på info-symbolen nere i högerkant på varje lott.

 • Hur får jag mina vinstpengar vid en skrapvinst?

  Vid en eventuell skrapvinst överförs det belopp som du har vunnit direkt till spelkonto när du trycker på knappen Vinstkontroll. Önskar du sedan betala ut vinsten till ditt angivna utbetalningskonto gör du det via Mina sidor.

 • Hur fungerar vinstkontroll för skraplotterna?

  Du kan välja autoskrap eller att skrapa skraplotten själv. När skraplotten är skrapad klickar du på Vinstkontroll för att verifiera om skraplotten har en vinst eller inte. Väljer du autoskrap görs Vinstkontrollen automatiskt. Alla dina eventuella vinster sätts därmed in på ditt spelkonto. Skulle du missa att klicka på Vinstkontroll kan du vara säker på att du får din vinst ändå. Vi vinstbevakar alltid dina lotter.

Mina Sidor

 • Vad kan jag göra på Mina sidor?

  På Mina sidor kan du administrera dina lotter i Lotteriet och dina spel här på postkodlotteriet.se

  Under fliken Mina lotter beställer du fler och rättar dina existerande lotter i Lotteriet.

  Under fliken Mina spel kan du se ditt spelsaldo, din kontohistorik med vinster, händelser och bonushistorik. Här kan du även göra uttag och insättningar på ditt spelkonto.

  Under fliken Inställningar ändrar du personuppgifter och utbetalningskonto för dina vinster samt ställa in spelbegränsningar. Här kan du även ställa in att lottvinster på 160 kronor automatiskt sätts in på ditt spelkonto samt registrera betalkort.

  Under fliken Bonuskoder kan du registrera bonuskoder du mottagit i samband med till exempel kampanjer.

 • Jag har problem att skapa mitt konto, vad kan det bero på?

  Det är viktigt att den webbläsare du använder är uppdaterad. Skulle du stöta på problem med att skapa ditt konto eller logga in kan det bero på att den webbläsare du använder är för gammal. Prova att uppdatera den och försök skapa ditt konto på nytt. Skulle problemet kvarstå vänligen kontakta Kundservice.

 • Varför måste jag logga in för att rätta mina lotter?

  Vi har höjt säkerhetsnivån på vår webbplats vilket kräver att du loggar in för att rätta dina lotter. Du som är kund hos oss och har lott sedan tidigare måste ha ditt kundnummer till hands när du skapar ditt konto för inloggning på postkodlotteriet.se. Som inloggad kan du sedan rätta dina lotter och även komma åt alla dina lottuppgifter, din personliga information samt köpa till fler lotter.

 • Hur ändrar jag mina uppgifter på Mina sidor?

  Att ändra dina uppgifter på Mina sidor är enkelt. Du gör det under fliken Inställningar. Följ instruktionerna på sidan. Kör du fast, börja med att klicka på de grå frågetecknen för förklaringar och instruktioner.

  Har du ändå frågor är du välkommen att kontakta oss på Kundservice så hjälper vi dig.

 • Vad gör jag om jag har glömt mitt lösenord?

  Om du har glömt ditt lösenord klickar du på länken Glömt lösenord vid inloggning. Då får du svara på den säkerhetsfråga som du valde och svarade på när du registrerade dig på webbplatsen och får sedan ett nytt, tillfälligt lösenord skickat till den e-postadress som du har angett.

  Kommer du inte ihåg svaret på din säkerhetsfråga eller har andra problem, kontakta oss på Kundservice så hjälper vi dig.

 • Hur fungerar säkerhetsfrågan?

  Säkerhetsfrågan är en fråga som bara du ska kunna svaret på. Det finns ett antal frågor att välja mellan. Dessa är framtagna för att vara så svåra som möjligt att gissa svaret på för en utomstående. Du väljer fråga och anger ditt svar första gången du registrerar dig.

  Om du sedan skulle glömma ditt lösenord ber vid dig att svara på frågan för att få ett tillfälligt lösenord skickat till dig via e-post. Det kan du sedan ändra på Mina sidor. Skulle du ha glömt även svaret på din säkerhetsfråga, kontakta oss på Kundservice så hjälper vi dig.

Spelkonto

 • Vad betyder mitt spelsaldo?

  Spelsaldot, som du hittar högts upp i menyn här ovanför eller under fliken Mina spel på Mina sidor, talar om för dig hur mycket pengar du har att spela för på ditt spelkonto.

  Beloppet intill rubriken Kontant är de pengar som du kan välja att spela för eller ta ut från ditt konto.

  Beloppet intill rubriken Bonus anger hur mycket bonus du har samlat ihop genom att spela.
  Bonuspengarna kan du spela för men inte ta ut innan du har omvandlat dem till kontanter genom spel på postkodlotteriet.se.

  Spelkontokunden spelar alltid först för de kontanta medel som finns på Spelkontot. Spel för bonusmedel kan således göras först i andra hand, när kontanta saldot är noll.

  Läs mer om bonusar under "Hur fungerar bonusar?".

 • Hur tar jag ut pengar från mitt spelkonto?

  Uttag från ditt spelkonto gör du genom att klicka på knappen Uttag under fliken Mina spel och rubriken Spelkonto på Mina sidor och följa instruktionerna på sidan.

  Alla pengar på ditt spelkonto som är markerade Kontant är dina att förfoga över hur du vill, att spela mer för eller ta ut som kontanter. Då överförs summan som du väljer att ta ut, via en säker betalningssida, till det bankkonto som du anger.

  De pengar som är markerade med Bonus är spelbonusar som du har tilldelats men som du inte kan ta ut innan de har omvandlats till kontanter genom att du spelat på postkodlotteriet.se.

  Minsta belopp du kan ta ut är 100 kr och maxgränsen, via Mina sidor, är 100 000 kr per 30-dagarsperiod. Om du önskar göra ett uttag på mer än 100 000 kr, kontakta oss på Kundservice så hjälper vi dig med detta.

 • Vad är en bonuskod?

  En bonuskod är något du kan få i samband med till exempel kampanjer. Dessa registrerar du under Mina sidor och fliken Bonuskoder. Mottagna bonuskoder är personliga och får inte delas med andra. Om bonuskoder missbrukas och delas med andra spelare kan ditt konto spärras.

 • Hur fungerar bonusar?

  Bonusar är pengar som du blir tilldelad via olika kampanjer och som extravinster i våra spel och i chatten i Bingo. Du läser mer om aktuella kampanjer under Våra kampanjer.

  När du blir tilldelad en bonus kan du spela för den i våra olika spel. Skillnaden, jämfört med pengar som du själv sätter in att spela för, är att du inte kan ta ut bonuspengar från ditt spelkonto. Spelkontokunden spelar alltid först för de kontanta medel som finns på Spelkontot. Spel för bonusmedel kan således göras först i andra hand, när kontanta saldot är noll.
  Om ett spel som görs med bonusmedel resulterar i en vinst överförs dessa vinstpengar direkt till ditt kontantsaldo.

 • Hur sätter jag in pengar på mitt spelkonto?

  Du behöver vara inloggad på webbplatsen för att sätta in pengar på ditt spelkonto. Betalningen gör du antingen med kontokort eller via direktbetalning. I dagsläget kan vi erbjuda direktbetalning genom Swedbank, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken och SEB. För att sätta in pengar, klicka på knappen ”Sätt in pengar” högst upp i menyraden på sidan.

  Om du gör din betalning via kortbetalning kan du välja att spara dina kortuppgifter till nästa gång du sätter in pengar. Du kan spara upp till fem olika kort. När du sparat ett kortnummer får du även möjlighet att sätta in pengar direkt via bingofönstret. Inga kortuppgifter lagras hos oss utan endast hos kortföretaget.

  Du kan även välja att få dina 160 kronors lottvinster direkt insatta på ditt spelkonto, det gör du via fliken Inställningar under Mina sidor.

 • Kan jag byta utbetalningskonto för lotter och spel?

  Ja, du kan byta utbetalningskonto för dina spel genom att gå in under Mina sidor och ange ett nytt kontonummer under fliken Inställningar.

  Vill du byta utbetalningskonto för dina lotter så gör du det, med ett undantag, under fliken Inställningar på Mina sidor. Undantaget gäller dig som betalar med autogiro. Då sätts vinsten alltid in på det konto som autogirot är kopplat till. Om du vill ändra kontot som autogirot är kopplat till görs det via den bank som det nya kontot finns hos. Du kan även välja att alla lottvinster på 160 kronor istället skall sättas in på ditt spelkonto.

 • Måste jag ange olika utbetalningskonton för lotter & spel?

  När vi lanserar våra nya speltjänster administreras våra lotter och våra spel i två separata datasystem. I framtiden kommer de här systemen att slås samman, men till dess ber vi dig att registrera utbetalningskonton för lotter och spel separat. Kontonumret kan dock fortfarande vara detsamma. Du kan själv registrera kontonummer själv via fliken Inställningar under Mina sidor.

  Du kan även välja att få dina 160 kronors lottvinster insatta direkt på ditt spelkonto, det gör du via fliken Inställningar under Mina sidor.

 • Jag kan inte sätta in pengar, vad kan det bero på?

  Har du ett nytt kontokort? Om du vill göra en insättning med ett sparat kort som har gått ut så behöver du spara om ditt kort med den nya CVV2 koden. Gå in under Mina Sidor och ta bort det kort du har sparat. Gör därefter en vanlig insättning med ditt nya kort och välj att spara det.

  Är ditt kort aktiverat? Kontakta din bank.
  Är ditt kort aktiverat för köp över internet? Kontakta din bank.
  Har du aktiverat 3DSecure? Kontakta din bank.

 • Jag fick inte min utlovade bonus, varför?

  Varför en bonus inte betalats eller delats ut kan bero på olika saker. Varje kampanj är giltig under en viss period och har ett eller flera krav som måste uppfyllas för att du skall vara kvalificerad för bonusen. Du kan se vad som gäller för just det erbjudandet i kampanjens villkor.

  En vanlig orsak är att man inte spelat upp det kvalificerande omsättningskravet innan tiden går ut.

  Exempel: Det är ett erbjudande att om du sätter in 100 kronor och spelar för 100 kronor, inom 24 timmar, så får du 100 kronor i bonus. Om du bara skulle spela för 99 kronor inom de avsatta 24 timmarna så kommer bonusen inte falla ut.

  Är du fortfarande osäker på vad orsaken är till att du inte fått din bonus kan du ta kontakt med kundservice så hjälper vi dig.

 • Hur gör jag för att skapa ett konto på postkodlotteriet.se?

  För att kunna logga in på postkodlotteriet.se måste du först skapa ett konto. Har du lott i PostkodLotteriet och ska skapa ett konto behöver du ha ditt kundnummer till hands. Du hittar det på ditt Lottcertifikat som du fick hemskickat när du köpte din lott.

  Inloggningsuppgifter till ditt konto blir din e-postadress och ett lösenord som du själv väljer då du skapar kontot.

  Det här nya sättet att logga in på postkodlotteriet.se är en följd av att vi har ökat säkerheten på webbplatsen för att kunna garantera full säkerhet för dina personuppgifter.

 • Hur fungerar spelbegränsningar?

  Vi på PostkodLotteriet tror på ansvarsfullt spelande. Därför har vi satt en högsta gräns för hur mycket våra kunder kan sätta in att spela för varje månad (max 10 000 kronor). Under den gränsen erbjuder vi dig möjligheten att sätta en egen gräns för hur mycket du kan sätta in, hur mycket du kan förlora och hur länge du ska kunna spela per månad. Inställningarna för detta gör du under rubriken Spelbegränsningar på sidan Inställningar på Mina sidor.

  Du kan alltid sänka dina spelbegränsningar direkt.

  Om du vill höja eller ta bort spelbegränsningar tar det minst 72 timmar innan ändringen går igenom.


  Exempel:
  Har du satt en spelbegränsning på att du max får sätta in 1000 kronor per månad. Vill du öka det till 2000 kronor så kommer ändringen träda kraft tidigast efter 72 timmar.

  Observera att det redan insatta beloppet inte nollställs förrän månadsskiftet. Om du i exemplet ovan redan satt in 900 kronor under månaden i samband med ändringen så kommer du fortfarande utnyttjat 900 av 2000 kronor efter den nya begränsningen trätt ikraft.


  Vill du läsa mer om denna gräns kan du göra det under Spelansvar.

 • Hur mycket pengar kan jag sätta in på mitt spelkonto?

  Du kan som minst sätta in 100 kr och för insättningar gäller en maxgräns på 10 000 kr per kalendermånad.

  Vill du sätta en egen maxgräns för dina insättningar under detta kan du göra det på Mina sidor under fliken Inställningar och rubriken Spelbegränsningar.

  Den här möjligheten är en del av våra åtgärder för att uppmuntra till ansvarsfullt spelande. Vill du läsa mer om dem kan du göra det under fliken Spelansvar.

 • Hur gör jag för att avsluta mitt konto på postkodlotteriet.se?

  För att spärra ditt spelkonto ber vi dig att kontakta oss på Kundservice. Ett alternativ är att du själv sätter dina spärrar på 0 under fliken Inställningar på Mina sidor.

  Observera att om du spärrar ditt spelkonto så innebär det att du spärrar hela ditt konto för inloggning på postkodlotteriet.se, därmed även dina möjligheter att rätta lotter samt se och hantera dina personliga uppgifter.

  I samband med att du spärrar så måste du ange hur länge du minst vill att kontot ska vara spärrat. Har du inte angett någon tid kommer det automatiskt bli ett år. Under den perioden kommer du sedan inte kunna öppna upp kontot igen om du skulle ångra dig.

  Om du vill göra förändringar i ditt lottantal gör du det genom att kontakta oss på Kundservice på telefon 0771- 44 55 44.

Reklamutskick

 • Jag vill inte ha er reklam, vad gör jag?

  Du kan spärra din adress från reklam från oss på PostkodLotteriet på postkodlotteriet.se. Då registreras du till ett spärregister och framtida reklam kommer att stoppas.

  Spärren gäller enbart det namn och den adress som är registrerad hos oss och uppdateras inte vid flytt. Det är därför viktigt att du anger det namn som står på själva utskicket.

 • Hur tänker ni på miljön vid era utskick?

  På PostkodLotteriet gör vi medvetna val med hänsyn till både människa och miljö, något som naturligtvis även gäller vid våra reklamutskick. För att säkerställa att det papper som används till reklamen kommer från hållbara källor väljer vi i största möjliga mån att använda FSC-märkt papper.

  De distributörer vi samarbetar med vid utdelning av reklamen arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan, där en viktig del är att minimera klimatutsläpp. Alla de utsläpp som våra reklamutskick ger upphov till klimatbalanseras, från det att pappret tillverkas till det att återvinns.

Ring oss på
0771-22 55 22
Öppettider:
kl 8-18 helgfria vardagar
Chatten har öppet
kl 8-17 helgfria vardagar
Ställ en fråga