Din webbläsare stödjer inte JavaScript eller så har det stängts av. Denna webbsida kräver JavaScript för att fungera.

Du använder en gammal webbläsare som kan innebära att vår webbplats inte fungerar optimalt. Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare

Logga in

Skapa konto för att logga in

Skapa konto

PostkodLingo

PostkodLingo är en ordlek som utmanar de tävlandes ordkunskaper och slumpen. Deltagarna tävlar i par och ska försöka lista ut vilka hemliga ord som döljer sig på varje spelbricka. Ett par går till final i varje program och har chans att vinna 50 000 kronor. PostkodLingo sänds i TV4, måndag till fredag med start 11.40. Henrik Johnsson är programledare.

PostkodLingo är en ordlek där ett par har chans att vinna 50 000 kronor i varje program. PostkodLingo är en ordlek där ett par har chans att vinna 50 000 kronor i varje program.

Så här går programmet till

I PostkodLingo tävlar två par mot varandra. Den gemensamma nämnaren för de tävlande är att de har ett stort ordförråd och är lite fiffigt kreativa. Lägg till snabbtänkta, så har man en perfekt mix för att klara sig bra i det ganska tuffa ordspelet. Båda lagen får varsin Lingo-bricka där målet är att få fem bollar i rad. Bollarna får man genom att gissa rätt på orden som söks.

Om man inte klarar att gissa rätt ord på sina fem försök så går turen över till det andra laget. De i sin tur har en sista och sjätte möjlighet att lösa ordet, med en extra bokstav till sin hjälp. Dessutom tävlar lagen om att snabbast gissa på ett längre ord med tio bokstäver.

Till finalen tar sig det lag som har tjänat ihop mest pengar under grundomgångarna. Finalen går ut på att klara så många ord som möjligt på två minuter.

Förmånstagarfilmer visar hur pengarna gör skillnad

I PostkodLingo visas korta filmer med PostkodLotteriets förmånstagare. I dessa filmer får tv-tittarna se konkreta exempel på hur pengarna från PostkodLotteriet gör skillnad runt om i världen.

Följ gärna PostkodLingo på Facebook