Skolstart

Att förknippa skolstarten med förväntan och nyfikenhet borde gälla alla. Tyvärr är inte det verkligheten för många barn och ungdomar. Tack vare några av de ideella organisationer som varje år tar del av överskottet från Postkodlotteriet finns det hjälp att få – för både barn och vuxna.


Vänner, mobbning och välmående

Ecpat – utsatthet på nätet

Ecpat hjälper både barn och vuxna med stöd, hjälp och kunskap om bilder, hot och sexuella kränkningar på och utanför nätet.

Ecpat – råd och stöd till vuxna

BRIS – barnens rätt i samhället

BRIS jobbar för att alla barn ska känna till sina rättigheter. Alla barn under 18 år kan prata eller chatta med en kurator.

BRIS - någon att prata med

Friends agerar mot mobbning

I Kunskapsbanken har Friends samlat kunskap, råd och stöd om mobbning för barn, föräldrar och skolpersonal.

Friends kunskapsbank

Lilla RB för barn i mellanstadiet

Lilla Rädda Barnen är en plattform skapad med och för barn. Syftet är att på ett lekfullt sätt stötta och engagera barn i stora och små kriser.

Lilla Rädda Barnen

Mind arbetar för psykisk hälsa

Mind sprider kunskap och erbjuder stöd och råd om psykisk ohälsa. Hit kan alla vända sig när livet känns tufft, både för en själv och för andra.

Mind – medmänskligt stöd


Lära och utvecklas

Läxhjälpen för högstadieelever

Läxhjälpen erbjuder gratis läxhjälpsprogram för elever och skolor som står inför extra stora utmaningar.

Här finns Läxhjälpen

Mentor Sverige får unga att växa

Med en vuxen förebild får ungdomar mellan 13-19 år hjälp att växa och utvecklas. Välj mellan egen mentor eller gruppmentorskap.

Mentor – väx tillsammans


Skolan i världen

"Vi befinner oss i en global utbildningskris"

650 miljoner flickor runt om i världen får inte gå klart skolan. Därför går 50 miljoner från Postkodlotteriets överskott till projekt som stärker flickors rätt till utbildning i olika delar av världen.

Här får flickor nya möjligheter

Du bidrar till en bättre värld

Tack vare dig och din Postkodlott kan 60 ideella organisationer hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur och göra fler insatser för klimatet.

Läs mer om Postkodeffekten