Postkodlotteriet överraskade sin tusende miljonär med ett guldigt prank

Fram till idag har tusen svenskar blivit miljonärer i Postkodlotteriet. När lotteriet skulle fira den tusende miljonären blev det med totalöverraskningar i ett prank med Sandra Dahlberg i spetsen.

Michelle Johansson Perned, Postkodlotteriets tusende miljonär

Det skulle bli en dag med lunch och shopping, trodde Michelle Johansson Perned när hon satte sig i bilen och körde till Malmö. I stället fick hon en tårta ingen hade beställt, blev övertalad att ställa upp vid en ”fiktiv” TV-inspelning i en limousin, helt ovetande om att hon skulle avsluta dagen som vinnare av en miljon kronor och bli hyllad som Postkodlotteriets tusende miljonär.

Under väninnornas shoppingtur dök plötsligt Lina Perned upp, skådespelerska och kusin till Michelle. Hon övertalade Michelle och väninnorna att vara med i hennes webb-tv serie ”Guldkant på tillvaron”. På Gustav Adolfs torg väntade ett tv-team och en vit limousine i vilken inspelningen skulle ske körandes till Helsingborg.

Bilen styrde istället kosan mot Michelles hästgård utanför Landskrona. Där möttes en rejält överraskad Michelle upp av dansande cheerleaders och hundratals marschaller. På gårdsplanen väntade familjen, släkt och vänner – och Sandra Dahlberg från Postkodlotteriet, med ett stort guldkuvert. Först då förstod Michelle vad allt handlade om. När hon dragit miljonchecken kunde hon inte sluta skratta åt både vinsten och hur grundlurad hon blivit hela dagen.

Inslaget sänds på TV4 fredagen den 8 december klockan 19.30 i Postkodmiljonären.

Postkodlotteriets tusen miljonärer

Sedan 2005 har Postkodlotteriet gjort tusen svenskar till miljonärer. När slumpen avgör landar vinster varsomhelst och till vem som helst, oavsett ålder, kön och geografisk plats i Sverige. Genom åren har miljonvinnare hittats i Kiruna, Trelleborg, Haparanda och Tanumshede – ja, väderstrecket spelar ingen roll. Den yngsta miljonären i lotteriet var 19 år när Postkodlotteriet knackade på dörren, och den äldsta 94 år. Det vanligaste förnamnet på miljonvinnarna är Inger. Hela 15 gånger har namnsdagsbarnet den 9 oktober fått jubla lite extra. Tursammaste mansnamnet att vinna miljonen i lotteriet är Anders (9 gånger).