Årets granne har uppfyllt tusentals önskningar

Sedan 2015 har Anna och Stefan Karlsson ägnat sin fritid åt att göra barns vardag en smula - eller mycket - bättre. Nu belönas de med utmärkelsen Årets Granne vid Svenska Hjältar-galan som sändes i TV4, måndagen den 11 december. Att kunna hjälpa andra är att vara rik på riktigt, förklarar Anna och Stefan Karlsson.

Svenska hjältar

Anna och Stefans startade den ideella föreningen VildaKidz i Luleå 2015 för att uppfylla utsatta barns önskningar. Det är önskningar om allt från att gå på bio eller köpa nya skor till att åka på skotersafari. Målet vid starten var att hjälpa 100 barn under de 18 första året men redan efter två år har de hunnit hjälp över 3 000 barn runt om i Sverige. Tanken med VildaKidz är att alla barn ska känna sig meningsfulla och sedda. Det är en drivkraft som nu belönats med ett bidrag om 100 000 kronor från Postkodlotteriet på Svenska Hjältar-galan.

- Det är viktigt för barn att känna glädje och gemenskap, oavsett vilka förutsättningar man har. Anna och Stefan Karlsson insats för att hjälpa utsatta barn är fantastisk och de är stora förebilder när det kommer till att göra gott för andra, säger Rickard Sjöberg från Postkodlotteriet som delar ut priset Åtets granne på Svenska Hjältar-galan.

Paret har också hjälpt föräldrar att ge sina barn det de behöver. Vid ett tillfälle frågade de om några föräldrar hade behov av behandlingsmedel mot huvudlöss på sociala medier. Gensvaret blev enormt då det visade sig att fler än 1 000 familjer i Luleå ville ha bidrag för att lusbehandla sina barn.

Utöver punktinsatser jobbar VildaKidz med att minska utsatta barns utanförskap genom att anordna fritidsaktiviteter. Alla barn är välkomna att vara med på dessa aktiviteter, även om sjuka och utsatta barn får förtur.