Meny

Nu kan du få våra brev digitalt via Kivra

Minskade koldioxidutsläpp och lägre pappersförbrukning blir den positiva effekten när Postkodlotteriet som första lotteri den 3 september går över till den digitala brevlådan Kivra för en del av de brev som skickas från lotteriet.

Varje månad skickar Postkodlotteriet mellan 80 000 och 100 000 brev. Omkring 20 000 av dessa kommer nu i stället att skickas digitalt, via Kivra. Tjänsten är skapad för att privatpersoner på ett säkert sätt ska kunna ta emot post digitalt från företag och myndigheter.

– Tanken är att underlätta för våra kunder och minska klimatpåverkan, säger Åse Ericson, marknadschef på Novamedia som är operatörsbolag för Postkodlotteriet.

Tusentals företag och myndigheter använder redan tjänsten och drygt 2,5 miljoner svenskar får i dag viktig post digitalt från Kivra.

När nu Postkodlotteriets kunder får möjligheten att få information om adressuppdateringar, lottinformation och viss vinstinformation via Kivra är de med och minskar klimatavtrycket. Besparingen beräknas till en minskad pappersförbrukning på fyra ton och 3,5 ton mindre koldioxidutsläpp. Något som motsvarar fyra tur- och returresor med flyg till Geneve. Ett litet steg i rätt riktning att minska klimatavtrycket och hushålla med jordens resurser.

Skaffa Kivra - allt som krävs är Mobilt BankID

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade