Så påverkas lotteriet av corona

Här på Postkodlotteriet följer vi noga utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och vi hoppas innerligt att du som är kund i lotteriet klarar dig genom coronakrisen på ett bra sätt och med hälsan i behåll.

Det mesta är som vanligt

Vad gäller lotteriverksamheten så är det mesta sig likt. Alla lottdragningar sker precis som vanligt och alla vinnare får sina vinster. Men för att hjälpa till att minska smittspridningen i samhället har vi ändrat sättet vi överraskar vinnare på.

Du kan få ett roligt samtal

Istället för att ordna events på gator och torg, som till exempel Grannyran och Postkodfester, skapar vi nu digitala arrangemang som du kan titta på via datorn eller mobilen. Och i stället för att knacka på hemma hos vinnare överraskar vi nu med videosamtal. Så håll koll på telefonen – har du tur i lottdragningarna kan det komma ett roligt samtal!

Du bidrar som vanligt

Lottdragningarna fortsätter som vanligt och dina vinstchanser är alltså oförändrade. Det kan även vara skönt att veta att du bidrar precis lika mycket till ideella organisationer som du alltid gör med din lott. Postkodlotteriet fortsätter att sälja lotter för att skapa ett så stort överskott som möjligt till de 60 organisationer som lotteriet stöttar.

Postkodmiljonären

Du kanske undrar varför det är publik i Postkodmiljonären? SVT och TV4 har ju beslutat att inte ha publik i sina program på grund av risk för smittspridning av coronaviruset. Anledningen till att det är publik i Postkodmiljonären är att de program du ser nu spelades in redan i vintras, innan coronakrisen började.

Tillsammans är vi starka

Självklart tar vi som jobbar med Postkodlotteriet ansvar för att minska smittspridningen i samhället och för att skydda riskgrupperna. Därför arbetar majoriteten av oss just nu hemifrån och vi minimerar antalet resor och möten. Konsekvenserna av coronaviruset och de nödvändiga åtgärderna är påtagliga för oss alla. Men tillsammans är vi starka, tillsammans tar vi oss igenom denna tuffa tid. Låt oss ta hand om varandra extra mycket nu.

Om du har funderingar kring lotteriet, tveka inte att återkomma till oss via mejl kundservice@postkodlotteriet.se eller på 0771-22 55 22, helgfria vardagar 08.00‑18.00.

Tack för att du är kund, vi finns här för dig!

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade