Tävlingsvillkor

1. Tävlingen anordnas av Svenska Postkodföreningen, org.nr 802416-1146, (”Föreningen”) Box 24297, 104 51 Stockholm, innehavare av spellicens för Svenska Postkodlotteriet (”Postkodlotteriet”) vars drift sköts av Novamedia Sverige AB, org.nr 556375-6328, (”Novamedia”). Tävlingen anordnas i samarbete med Flarie AB, org nr 556856-2747, (”Flarie”).

Allmänna tävlingsvillkor

2. Deltagaren accepterar alla bestämmelser i dessa villkor. Observera att deltagaren ska vara 18 år och bosatt i Sverige. Åldern kontrolleras genom de uppgifter du lämnar i formuläret.

3. Anställda inom Flarie, Novamedia, Föreningen och Svenska Postkodstiftelsen får inte delta i tävlingen.

4. Tävlingen kommer att anordnas mellan 1 oktober 2022 och 31 oktober 2022. Vinnarna utses efter avslutad tävlingsperiod.

5. Vinnare kommer att bli kontaktad personligen via telefon.

6. För att delta i tävlingen behöver deltagaren uppge förnamn, efternamn, födelsedata och telefonnummer. Vinnare av elcykel kommer även behöva uppge adress. Deltagaren ansvarar för att lämnade uppgifter är korrekta.

7. För chans att vinna behöver deltagaren samla poäng i spelet och uppnå en nivå om minst 35 poäng samt därefter skriva en kreativ motivering där deltagaren motiverar varför just denne bör vinna. Vinnare utses sedan av en jury bestående av anställda hos Novamedia. Juryns beslut kan inte överklagas och behöver inte motiveras.

8. Samtliga vinnare presenteras på Postkodlotteriet.se den 13 november 2022 med för- och efternamn samt vinst. Presentationen finns tillgänglig i två veckor.

9. Om Novamedia, efter fem arbetsdagar, inte har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av vinnaren, eller om vinnaren inte uppfyller kraven för att delta i tävlingen, eller om vinnaren väljer att tacka nej till vinsten, har Novamedia rätt att utse en ny vinnare.

10. Vinsterna består av biocheckar (digital kod, som skickas via sms) hos Filmstaden, till ett värde av ca 139 kr per biocheck, totalt ska 160 biocheckar tävlas ut. Även två stycken Prima elcyklar från Stålhästen, värde 16 995 kr per cykel, ska tävlas ut. Vinnaren får välja mellan svart dam- eller herrcykel. Varje enskild person kan endast vinna en gång.

11. Priset är personligt och kan inte bytas ut mot andra vinster eller medel.

12. Vinnaren ansvarar själv för att betala eventuell skatt som uppstår till följd av vinsten. Vinst av elcykel förmånsbeskattas beräknat på marknadsvärde om 16 995 kronor. Novamedia lämnar in kontrolluppgift till Skatteverket. Läs mer på Skatteverkets hemsida: https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2021.16/326281.html#h-Vinster-i-pristavlingar-ar-skattepliktiga.

13. Föreningen och Novamedia tar inte ansvar för konsekvenserna av att tävlingsbidrag försvunnit, sänts fel, blivit för sent levererade, för eventuella tekniska svårigheter eller problem som kan påverka slutresultatet för tävlingen.

14. Föreningen och Novamedia är inte heller ersättningsskyldiga för någon som helst skada eller kostnad som deltagaren ådrar sig i samband med tävlingen eller i relation till vinsterna i tävlingen. Föreningen och Novamedia lämnar heller inte några garantier vad gäller vinstens skick.

15. Intill dess att tävlingen är slutligt avgjord har Föreningen och Novamedia alltid rätt att avbryta tävlingen. Deltagaren har vid avbrytande av tävling i förtid inte någon rätt till kompensation.

Vilka personuppgifter behandlar vi och varför? Hur länge sparas uppgifterna?

16. De personuppgifter som lämnas av deltagaren i samband med insändandet av tävlingsbidraget kommer att behandlas för att kunna administrera tävlingen. Vår rättsliga grund för behandlingen är att den är nödvändig för att vi ska fullgöra vårt avtal genom att administrera deltagandet, presentera och kontakta vinnaren samt förmedla vinsten. De personuppgifter som lämnas av deltagaren kommer även att behandlas för marknadsföringsändamål. När personuppgifter behandlas för att marknadsföra Postkodlotteriet gör vi det med stöd av, vad lagen kallar för en intresseavvägning.

17. De personuppgifter vi behandlar är uppgifter deltagaren själv har uppgett till oss. Dvs för- och efternamn, födelsedata, mobilnummer, och i förekommande fall adress.

18. Uppgifterna sparas tills tävlingen är avslutad, vinsten är skickad och publiceringen av vinnarna på hemsidan är genomförd (se punkt 8). För marknadsföringsändamål sparas personuppgifterna i två månader efter avslutad tävling.

Vilka kan få tillgång till personuppgifterna?
19. Deltagarens personuppgifter behandlas av Novamedia samt samarbetspartners inom marknadsföring som tex. telemarketingföretag.

20. I förekommande fall skickas även uppgifter till Skatteverket i enlighet med punkten 12 i dessa tävlingsvillkor.

Vem är ansvarig för behandlingen av personuppgifterna?

21. Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter och Novamedia är personuppgiftsbiträde och behandlar därmed personuppgifterna för den personuppgiftsansvarigas räkning. Mer utförlig information om hur Föreningen och Novamedia behandlar deltagarens personuppgifter hittar du på https://www.postkodlotteriet.se/kundservice/personuppgiftspolicy.

Kontaktuppgifter vid frågor eller utövande av dina rättigheter.

22. Om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter eller om du vill använda de rättigheter du har när vi behandlar dina personuppgifter är du välkommen att kontakta vår kundservice på telefon: 0771 22 55 22, vardagar 8-18 och e-post: kundservice@postkodlotteriet.se , eller vårt dataskyddsombud på dpo@postkodlotteriet.se

23. Om du inte är nöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter kan du anmäla ditt missnöje till Integritetsskyddsmyndigheten som är tillsynsmyndigheten för personuppgiftsbehandling.