Lott på fritidsboende - frågor och svar

Vad innebär det att jag kan köpa lott på mitt fritidsboende?

Att du kan köpa lott på ditt fritidsboende är ett nytt erbjudande från Postkodlotteriet, som gäller när du redan har en lott på din folkbokföringsadress. Fritidsboendet ska vara ett hus, till exempel en sommarstuga. Att ha lott på två olika adresser ger dig ökad vinstchans.

Hur köper jag lotten?

Genom att kontakta kundservice, antingen via telefon, brev eller mejl. På hemsidan kan du också be om att bli uppringd för att köpa lott på fritidsboendet. Det går inte att köpa den här sortens lott på webben ännu.

Vad räknas som ett fritidsboende?

Det ska vara ett fysiskt hus, till exempel en sommarstuga eller en fjällstuga. Du kan inte köpa lott på husvagn på en campingplats eller båt vid en brygga.

Varför måste jag ha lott på min folkbokföringsadress också?

På folkbokföringsadressen har du din huvudsakliga lott. Det är till den adressen som vi skickar viktig information och vinstbesked. Om du vinner och vi ska överraska dig gör vi det med stor sannolikhet på folkbokföringsadressen.

Kan jag flytta en lott från min folkbokföringsadress till fritidsboendet?

Ja, det kan du göra. Du måste ha kvar minst en lott på din folkbokföringsadress, men du kan flytta en eller flera till ditt fritidsboende. Andelarna som finns på lotten följer med. Om du har en lott på ”gammal adress” kan du flytta även den till fritidsboendet, den behåller också sina andelar.

Får jag större vinstchans om jag har lott på fritidsboendet?

Ja, du har större chans att vinna om du deltar med lotter på två olika postnummer.

Vad händer om jag vinner på mitt fritidsboende? Jag kanske inte är där?

Postkodlotteriet har automatisk vinstbevakning och utbetalning så du behöver aldrig vara orolig för att missa en vinst.

Vad gör jag om adressen till mitt fritidsboende inte går att hitta?

Då får du kolla med kommunen där fritidsboendet ligger och fråga om de kan registrera adressen. När den registrerad så kan du återkomma till kundservice och köpa din lott.

 

Har du frågor du inte finner svar på här, kontakta kundservice.

Vi använder cookies. Läs mer