Vision

Postkodlotteriets övertygelse är att världen blir bättre med starka civilsamhällen.

Novamedia Sverige AB driver lotterier under varumärket Svenska Postkodlotteriet. Målet med Svenska Postkodlotteriets verksamhet är att bidra till ett starkt civilsamhälle genom att erbjuda underhållande lotterier vars överskott går till ideell sektor. Novamedia Sverige verkar på den svenska reglerade spelmarknaden på uppdrag av Svenska Postkodföreningen.

Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges största lotterier med nära en miljon kunder. Utöver lotter erbjuder Svenska Postkodlotteriet också bingo och skraplotter online. Postkodlotteriet står även bakom en rad populära tv-program, däribland Postkodmiljonären som sänds i TV4.

Varje år fördelas Postkodlotteriets överskott till förmånstagarna, ett 50-tal ideella organisationer. Förmånstagarna arbetar inom områden som mänskliga rättigheter, natur och miljö, forskning och hälsa. Sedan lotteriet startade år 2005 har det genererat 10,3 miljarder kronor stöd till ideell sektor.

Svenska Postkodlotteriet verkar på den svenska reglerade spelmarknaden. Det innebär att Lotteriinspektionen, nuvarande Spelinspektionen, utfärdat ett lotteritillstånd för Postkodlotteriet. Endast ideella föreningar kan få lotteritillstånd utfärdat till sig. Svenska Postkodföreningen innehar lotteritillståndet för Svenska Postkodlotteriet. Det är Novamedia Sverige AB som driver Svenska Postkodlotteriet, på uppdrag av Svenska Postkodföreningen.

Vi använder cookies. Läs mer