Nyheter


 • 2018-06-20

  Välgörenhetschef Robert Hårdh lämnar

  Robert Hårdh har valt att säga upp sig från sin tjänst som välgörenhetschef då uppdraget inte motsvarade hans förväntningar.
  Läs mer
 • 2018-06-08

  Ny spellag gör ideell sektor till vinnare

  Efter två decenniers väntan har riksdagen nu röstat igenom en ny spellag. Vinnare är ideella organisationer, som även fortsättningsvis får möjligheter att finansieras via lotterier.
  Novamedia Sverige, som är operatörsbolag till Svenska Postkodlotteriet, har i omregleringen fokuserat på att värna ideell sektor. Vid en offentlig utfrågning i riksdagen i december sa Novamedias vd Anders Årbrandt:

     - Civilsamhället är avgörande för Sverige. Finansiering från lotterier är avgörande för civilsamhället. Låt oss fortsätta att vara möjliggörare när det gäller lotterier för den ideella sektorn.

  Läs mer
 • 2018-05-16

  Ny ordförande i Postkodföreningen

  Alexander af Jochnick har valts till ny ordförande i Svenska Postkodföreningen efter Erling Norrby.- Med tanke på de utmaningar som världen står inför ökar behovet av starka ideella krafter hela tiden. Här spelar Svenska Postkodföreningen en fortsatt viktig roll, och jag ser fram emot att ta över stafettpinnen, säger Alexander af Jochnick.
  Läs mer
 • 2018-05-01

  Jesper Blomqvist i VM-kampanj

  Sommarens stora idrottsfest närmar sig, VM i fotboll. Postkodlotteriet börjar fira redan nu med en kampanj med fotbollstema. I juni lottas elva extra miljoner ut. Vinstutdelare blir en av Sveriges mest meriterade fotbollsspelare – Jesper Blomqvist.
  Kampanjen är döpt till Miljonelvan vilket syftar på antalet spelare i laget på fotbollsplanen. Elva personer kommer att vinna varsin miljon och blir därmed en del i Postkodlotteriets ”elva”. Men lottköparna behöver inte vara ett dugg intresserade av sporten för att kunna vinna.

  I en av filmerna diskuterar Rickard Sjöberg och Jesper Blomqvist

  Läs mer
 • 2018-04-26

  Vilken är Sveriges bästa gata?

  Nu inleds jakten efter Sveriges bästa gata 2018. I tävlingen får folket rösta fram den bästa gatan i landet – gatan där gemenskapen mellan grannarna är som störst, där grannarna har roligast tillsammans eller vad man själv anser gör just ens egen gata till landets bästa. Vinnargatan firas med en härlig sommarfest.
  Alla gator i hela Sverige kan delta i tävlingen Sveriges bästa gata 2018 som arrangeras av Svenska Postkodlotteriet. På www.sverigesbastagata.se kan man rösta på sin favoritgata och dela med sig av bilder, filmer och berättelser om gemenskapen som finns där, för att övertyga andra

  Läs mer
 • 2018-04-15

  14 nya miljonärer i Vargön när 80 miljoner delades ut

  En vinstpott på 80 miljoner kronor delades ut på Postkodlotteriets Grannyra i Vänersborg idag. Mest vann Sami Rantila, 41, som fick över 15,7 miljoner kronor. Totalt blev 14 personer miljonärer efter dagens utdelning.
  I måndags avslöjades det att postnumret 468 31 i Vargön hade vunnit i Grannyran. På postnumret finns 32 lottköpare och idag samlades vinnarna i Vänersborg för att ta emot sina checkar och få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna.

  När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var

  Läs mer
 • 2018-04-13

  Postkodlotteriet hållbarast bland spelbolag

  Svenska Postkodlotteriet uppfattas som mest hållbart när drygt 16 000 svenskar rankat företag i spelbranschen.
  Det är varumärkesstudien Sustainable Brand Index som sedan 2011 årligen genomför en studie med fokus på hållbarhet. Utgångspunkt för rankingen är FN:s principer om miljöansvar och socialt ansvarstagande. Till det läggs konsumenternas förväntningar på vad hållbarhet är. Undersökningsföretaget samlar in svaren i enkäter med konsumenter.

  Hållbarhet i spelbranschen mäts för första gången i år. Antalet bolag som har värderats är få, förutom Postkodlotteriet är det Svenska Spel,

  Läs mer
 • 2018-04-09

  80 miljoner till grannar i Vargön

  Idag går startskottet för årets andra Grannyra. Totalt ska 80 miljoner kronor fördelas mellan grannarna på ett postnummer i Vargön, Vänersborg. Den första vinnaren att överraskas idag var Sami Rantila, 41, som fick besök av Christian "Kicken" Lundqvist på jobbet:

  - Nu blir det äntligen köksrenovering! Men först ska jag fira med skumpa när jag kommer hem ikväll, utbrast han när han fick sin check på 2 807 022 kronor.
  Lottköparna på postnummer 468 31 i Vargön är vinnare i Postkodlotteriets Grannyra. I dag smygstartade vinstutdelningen när Sandra Dahlberg och Christian ”Kicken” Lundqvist och

  Läs mer
 • 2018-03-22

  Anders Årbrandt ny ordförande i Sper

  En av Novamedia Sveriges båda vd:ar, Anders Årbrandt, har valts till ny ordförande Spelbranschens Riskorganisation, Sper. Det är första gången i organisationens 15-åriga historia som ordförandeposten går till ett företag som inte står under statligt inflytande.
  Läs mer
 • 2018-03-06

  Stoppa marknadsföring av högriskspel

  Förbjud all marknadsföring av högriskspel, inklusive bonuserbjudanden och möjligheter att låna pengar. Förslaget kommer från professorn i beroendemedicin vid Lunds universitet, Anders Håkansson, i det senaste avsnittet av podden Speleffekten som Novamedia Sverige står bakom.
  Läs mer
 • 2018-02-22

  Fällning efter egen anmälan

  Svenska Postkodlotteriet har fällts för en tv-reklam och en kundaktivitet av spelbranschens expertgrupp för etisk marknadsföring – SEEM. Postkodlotteriets operatörsbolag Novamedia Sverige AB hade själva anmält ärendena för prövning.
  - Vi valde att anmäla aktiviteterna eftersom vi ansåg att reglerna inte var tydliga kring denna typ av kommunikation. Nu ger SEEM ett besked om vad som gäller. Det skapar tydlighet för hela branschen, säger Anne-Catherine Worth, kommunikationschef på Novamedia Sverige.

  Novamedia Sverige hade också anmält Svenska Spels reklam i radio och tv. Där friade SEEM

  Läs mer
 • 2018-02-21

  Över en halv miljard till utsatta

  Krig och konflikter bryter ut och andra fortsätter, runt om i världen. Människor flyr under svåra umbäranden och stora risker. Familjer och människor utsätts för prövningar av naturkatastrofer eller svält. Eller vuxna och barn i Sverige som inte får vardagen att gå ihop eller helt oväntat hamnar i kris. Bland Postkodlotteriets förmånstagare finns 20 organisationer som arbetar med människor i utsatta organisationer som tillsammans fick dela på mer än 543 miljoner kronor.
  Den 21 februari delade Postkodlotteriet ut 2017 års överskott till förmånstagarna som fick dela på 1,1 miljarder kronor.

  Läs mer
 • 2018-02-21

  238 miljoner kronor till barns rättigheter

  I dag fördelades 2017 års överskott från Postkodlotteriet mellan 55 ideella organisationer. För sjätte året i rad får de dela på mer än en miljard kronor och sedan starten 2005 har ideell sektor fått 9,4 miljarder kronor. 15 av organisationerna som får dela på överskottet arbetar med barns rättigheter.
  Postkodlotteriet stöttar organisationer som arbetar för att göra skillnad för människor, djur och miljö. Av de 55 organisationer som får dela på överskottet på 1,1 miljarder kronor, arbetar 15 stycken specifik för barns rättigheter. Dessa får dela på 238 miljoner kronor.  

  ─ Varje barn,

  Läs mer
 • 2018-02-21

  113 miljoner till djur och miljö

  Isbjörn, vildren och röd panda är tre djurarter som hotas av utrotning. Den globala uppvärmningen har blivit ett allmänt samtalsämne samtidigt som diskussionen om plaster i världshaven blir intensivare. Bland Postkodlotteriets förmånstagare finns sju organisationer som arbetar med djur och miljö. De fick tillsammans dela på 113 miljoner kronor.
  Den 21 februari delade Postkodlotteriet ut 2017 års överskott till förmånstagarna som fick dela på 1,1 miljarder kronor. Pengarna kommer från lottköpare som – förutom att de har haft chansen att vinna – också med sin lott stödjer ideella

  Läs mer
 • 2018-02-21

  49 miljoner till idrott och friluftsliv

  Att träna och röra på sig blir allt viktigare för många svenskar och fler initiativ tas för att få yngre generationer att göra det. Vid OS är framgångarna för svenska atleter en inspirationskälla för många. Bland Postkodlotteriets förmånstagare finns fem organisationer som arbetar med idrott och friluftsliv som tillsammans fick dela på 49 miljoner kronor.
  Den 21 februari delade Postkodlotteriet ut 2017 års överskott till förmånstagarna som fick dela på 1,1 miljarder kronor. Pengarna kommer från lottköpare som – förutom att de har haft chansen att vinna – också med sin lott stödjer ideella

  Läs mer
 • 2018-02-21

  Miljardutdelning till ideell sektor - hela listan

  I dag fördelades fjolårets överskott från Postkodlotteriet mellan 55 ideella organisationer. För sjätte året i rad får organisationerna dela på mer än en miljard kronor. Sedan starten 2005 har lotteriet genererat 9,4 miljarder kronor till den ideella sektorn.
  ─ De ideella organisationerna är viktiga för Sverige. Vi är därför mycket stolta över att vi för sjätte året i rad levererar över en miljard kronor till ideella sektorn i Sverige. Enligt Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII, står svenska lottköpare för cirka 20 procent av intäkterna till ideell sektor. Postkodlotteriets

  Läs mer
 • 2018-01-14

  Miljonregnet över Mullsjö

  Under söndagen delades 175 miljoner kronor ut under Postkodlotteriets Grannyra. I det vinnande postnumret 565 31 Mullsjö, fanns total 189 vinnare varav 16 storvinnare som under eventet fick ta emot checkar på miljonbelopp av Rickard Sjöberg på scenen.
  I tisdags avslöjades det att 565 31 i Mullsjö var det vinnande postnumret i Grannyran. 189 lottköpare i postnumret fick dela på 58 miljoner, en tredjedel av det totala vinstbeloppet. Redan under lördagskvällen tjuvstartade Rickard Sjöberg Grannyran med en förfest för vinnarna i Mullsjö där några vinstcheckar delades ut. Men det var när Rickard

  Läs mer
 • 2018-01-09

  Rekordstor Grannyra till Mullsjö

  Den största vinstpotten hittills i Postkodlotteriets historia – 175 miljoner kronor – har landat i postnummer 565 31 i Mullsjö, nordväst om Jönköping. Redan i dag blir några av lottköparna överraskade med stora vinstcheckar.
  Vid ett antal tillfällen varje år sker Postkodlotteriets Grannyra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten. Utdelning av vinsterna smygstartar i dag när några av vinnarna överraskas av Sandra Dahlberg och Magdalena Graaf med tv-team och vinstcheckar i Mullsjö.

  Den stora vinstutdelningen sker på söndag den 14 januari. Alla lottköpare i det vinnande postnumret

  Läs mer
 • 2017-12-28

  Anmäler egen marknadsföring till granskning

  Postkodlotteriets operatörsbolag Novamedia Sverige AB anmäler en av sina egna reklamfilmer för granskning. Anmälan är en av två som bolaget gör av egen marknadsföring till branschens granskningsorgan SEEM. Dessutom anmäls Svenska Spels kampanj Lotto Miljonärsfabriken.
  Läs mer
 • 2017-12-21

  Tid och omtanke – bästa klapparna enligt svensken

  Julen är här med julklappshets, julmusik och julmat i mängder. Trots att många har mycket att stå i under helgen som kommer är det en högtid som en majoritet, 64 procent av de svenskar som firar jul, starkast förknippar med glädje. Det visar en ny undersökning som SIFO har genomfört på uppdrag av Postkodlotteriet. Resultatet visar också att många idag hellre delar med sig av tid och omtanke än pengar och presenter.
  Hela 94 procent av svenskarna firar vanligtvis jul och runt om i landet kommer nära och kära att tända julgransljus och äta gott tillsammans i helgen. Julen är en högtid som

  Läs mer

.....

Vi använder cookies. Läs mer eller ta bort dem