Nyheter


 • 2018-10-31

  Novamedia Sverige AB överklagar beslut om moms

  Novamedia Sverige AB har överklagat ett beslut från Skatteverket om tillämplig momssats vid vidarefakturering av kostnader för tv-produktioner av programmet Postkodmiljonären. Parterna är oeniga om vilken momssats som ska tillämpas vid vidarefaktureringen från Novamedia Sverige AB till Svenska Postkodföreningen.
  Läs mer
 • 2018-10-16

  12 nya miljonärer i Bäckefors när 103 miljoner delades ut

  En vinstpott på 103 miljoner kronor delades ut på Postkodlotteriets Grannyra i Bäckefors idag. Nästan var sjätte vuxen person på orten blev en vinnare idag. Mest vann Camilla Elfstedt, 37, som fick över 11,4 miljoner kronor. Totalt blev 12 personer miljonärer.
  Förra veckan avslöjades det att postnumret 668 40 i Bäckefors hade vunnit i Grannyran. Det hade varit en nervös väntan för de 85 lottköparna på postnumret som idag samlades för att ta emot sina checkar och få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna.

  När

  Läs mer
 • 2018-10-08

  103 miljoner till grannar i Bäckefors

  Grannarna på ett postnummer i Bäckefors är vinnare i Postkodlotteriets Grannyra. Totalt finns 103 miljoner kronor i potten som ska fördelas mellan lottköparna på postnummer 668 40. I dag avslöjas nyheten när vinstutdelarna Christian "Kicken" Lundqvist och Putte Nelsson med tv-team överraskar några av vinnarna med guldkuvert.
  Tre gånger om året sker Postkodlotteriets Grannyra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten. Lottköparna i det vinnande postnumret får dela på drygt 34 miljoner kronor och det är dessa checkar som börjar delas ut idag. Den största delen av vinstpotten, nästan

  Läs mer
 • 2018-09-20

  Så ska åttaåringar förändra Sverige

  Barn under tio år ska bli mer medvetna och ges verktyg för att driva på för förändring i samhället. Samtidigt ska äldre ungdomar, under beteckningen Non-Silence Generation, skapa Sveriges största demokratimöten. Det är kärnan i två nya projekt som nu får stöd från Svenska Postkodlotteriets överskott.
  I dag fördelas drygt 46 miljoner kronor till inte mindre än åtta olika projekt som vid det här tillfället ska bidra till att uppnå två av FN:s globala mål, nämligen 4 – god utbildning för alla, samt mål 11 – hållbara städer och samhällen.

  – Efter valet är det än tydligare hur viktiga

  Läs mer
 • 2018-09-12

  Eva Struving utsedd till tillförordnad Managing Director

  Eva Struving, tidigare ledamot av Novamedia Sverige AB:s styrelse, har utsetts till tillförordnad managing director och tillförordnad välgörenhetschef.
  Läs mer
 • 2018-09-07

  Falska vinnar-SMS sprids

  De senaste dagarna har falska SMS skickats ut till ett antal personer med information om att de har vunnit i Postkodlotteriet. Den som klickar på den bifogade länken riskerar att ladda ner skadlig kod som kan orsaka bland annat virus.
  SMS:en har skickats från olika utlandsregistrerade telefonnummer.

  - Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Bedrägerier av denna sort är dessvärre inte ovanliga, och vi beklagar att det nu drabbar både kunder och allmänhet i Postkodlotteriets namn, säger Anders Årbrandt, vd på Novamedia Sverige som driver Postkodlotteriet.

  En polisanmälan om de falska

  Läs mer
 • 2018-08-29

  Minskad miljöpåverkan med digitala brev

  Minskade koldioxidutsläpp och lägre pappersförbrukning blir den positiva effekten när Postkodlotteriet som första lotteri den 3 september går över till den digitala brevlådan Kivra för en del av de brev som skickas från lotteriet.
  Varje månad skickar Postkodlotteriet mellan 80 000 och 100 000 brev. Omkring 20 000 av dessa kommer nu i stället att skickas digitalt, via Kivra. Tjänsten är skapad för att privatpersoner på ett säkert sätt ska kunna ta emot post digitalt från företag och myndigheter.

  - Tanken är att underlätta för våra kunder och minska klimatpåverkan, säger Åse Ericson,

  Läs mer
 • 2018-08-21

  Ekonomiskt tillskott för Autism- och Aspergerförbundet

  Autism uppmärksammas allt mer och ett viktig steg för att lyfta folkhälsan för gruppen är att Autism - och Aspergerförbundet valts in av Postkodföreningen som ny förmånstagare till Postkodlotteriet och kommer att få ta del av det ekonomiska överskottet från lotteriet.
  Personer med autism blir ofta missförstådda och feltolkade av sin omgivning. Något som kan skapa utanförskap och som leder till ytterligare följdsymtom.

  -       Att ta del av överskottet innebär en avsevärd förbättring av förutsättningarna för att arbeta för medlemmarnas intressen, sprida kunskap om autism samt att bistå

  Läs mer
 • 2018-06-20

  Välgörenhetschef Robert Hårdh lämnar

  Robert Hårdh har valt att säga upp sig från sin tjänst som välgörenhetschef då uppdraget inte motsvarade hans förväntningar.
  Läs mer
 • 2018-06-08

  Ny spellag gör ideell sektor till vinnare

  Efter två decenniers väntan har riksdagen nu röstat igenom en ny spellag. Vinnare är ideella organisationer, som även fortsättningsvis får möjligheter att finansieras via lotterier.
  Novamedia Sverige, som är operatörsbolag till Svenska Postkodlotteriet, har i omregleringen fokuserat på att värna ideell sektor. Vid en offentlig utfrågning i riksdagen i december sa Novamedias vd Anders Årbrandt:

     - Civilsamhället är avgörande för Sverige. Finansiering från lotterier är avgörande för civilsamhället. Låt oss fortsätta att vara möjliggörare när det gäller lotterier för den ideella sektorn.

  Läs mer
 • 2018-05-16

  Ny ordförande i Postkodföreningen

  Alexander af Jochnick har valts till ny ordförande i Svenska Postkodföreningen efter Erling Norrby.- Med tanke på de utmaningar som världen står inför ökar behovet av starka ideella krafter hela tiden. Här spelar Svenska Postkodföreningen en fortsatt viktig roll, och jag ser fram emot att ta över stafettpinnen, säger Alexander af Jochnick.
  Läs mer
 • 2018-05-01

  Jesper Blomqvist i VM-kampanj

  Sommarens stora idrottsfest närmar sig, VM i fotboll. Postkodlotteriet börjar fira redan nu med en kampanj med fotbollstema. I juni lottas elva extra miljoner ut. Vinstutdelare blir en av Sveriges mest meriterade fotbollsspelare – Jesper Blomqvist.
  Kampanjen är döpt till Miljonelvan vilket syftar på antalet spelare i laget på fotbollsplanen. Elva personer kommer att vinna varsin miljon och blir därmed en del i Postkodlotteriets ”elva”. Men lottköparna behöver inte vara ett dugg intresserade av sporten för att kunna vinna.

  I en av filmerna diskuterar Rickard Sjöberg och Jesper Blomqvist

  Läs mer
 • 2018-04-26

  Vilken är Sveriges bästa gata?

  Nu inleds jakten efter Sveriges bästa gata 2018. I tävlingen får folket rösta fram den bästa gatan i landet – gatan där gemenskapen mellan grannarna är som störst, där grannarna har roligast tillsammans eller vad man själv anser gör just ens egen gata till landets bästa. Vinnargatan firas med en härlig sommarfest.
  Alla gator i hela Sverige kan delta i tävlingen Sveriges bästa gata 2018 som arrangeras av Svenska Postkodlotteriet. På www.sverigesbastagata.se kan man rösta på sin favoritgata och dela med sig av bilder, filmer och berättelser om gemenskapen som finns där, för att övertyga andra

  Läs mer
 • 2018-04-15

  14 nya miljonärer i Vargön när 80 miljoner delades ut

  En vinstpott på 80 miljoner kronor delades ut på Postkodlotteriets Grannyra i Vänersborg idag. Mest vann Sami Rantila, 41, som fick över 15,7 miljoner kronor. Totalt blev 14 personer miljonärer efter dagens utdelning.
  I måndags avslöjades det att postnumret 468 31 i Vargön hade vunnit i Grannyran. På postnumret finns 32 lottköpare och idag samlades vinnarna i Vänersborg för att ta emot sina checkar och få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna.

  När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var

  Läs mer
 • 2018-04-13

  Postkodlotteriet hållbarast bland spelbolag

  Svenska Postkodlotteriet uppfattas som mest hållbart när drygt 16 000 svenskar rankat företag i spelbranschen.
  Det är varumärkesstudien Sustainable Brand Index som sedan 2011 årligen genomför en studie med fokus på hållbarhet. Utgångspunkt för rankingen är FN:s principer om miljöansvar och socialt ansvarstagande. Till det läggs konsumenternas förväntningar på vad hållbarhet är. Undersökningsföretaget samlar in svaren i enkäter med konsumenter.

  Hållbarhet i spelbranschen mäts för första gången i år. Antalet bolag som har värderats är få, förutom Postkodlotteriet är det Svenska Spel,

  Läs mer
 • 2018-04-09

  80 miljoner till grannar i Vargön

  Idag går startskottet för årets andra Grannyra. Totalt ska 80 miljoner kronor fördelas mellan grannarna på ett postnummer i Vargön, Vänersborg. Den första vinnaren att överraskas idag var Sami Rantila, 41, som fick besök av Christian "Kicken" Lundqvist på jobbet:

  - Nu blir det äntligen köksrenovering! Men först ska jag fira med skumpa när jag kommer hem ikväll, utbrast han när han fick sin check på 2 807 022 kronor.
  Lottköparna på postnummer 468 31 i Vargön är vinnare i Postkodlotteriets Grannyra. I dag smygstartade vinstutdelningen när Sandra Dahlberg och Christian ”Kicken” Lundqvist och

  Läs mer
 • 2018-03-22

  Anders Årbrandt ny ordförande i Sper

  En av Novamedia Sveriges båda vd:ar, Anders Årbrandt, har valts till ny ordförande Spelbranschens Riskorganisation, Sper. Det är första gången i organisationens 15-åriga historia som ordförandeposten går till ett företag som inte står under statligt inflytande.
  Läs mer
 • 2018-03-06

  Stoppa marknadsföring av högriskspel

  Förbjud all marknadsföring av högriskspel, inklusive bonuserbjudanden och möjligheter att låna pengar. Förslaget kommer från professorn i beroendemedicin vid Lunds universitet, Anders Håkansson, i det senaste avsnittet av podden Speleffekten som Novamedia Sverige står bakom.
  Läs mer
 • 2018-02-22

  Fällning efter egen anmälan

  Svenska Postkodlotteriet har fällts för en tv-reklam och en kundaktivitet av spelbranschens expertgrupp för etisk marknadsföring – SEEM. Postkodlotteriets operatörsbolag Novamedia Sverige AB hade själva anmält ärendena för prövning.
  - Vi valde att anmäla aktiviteterna eftersom vi ansåg att reglerna inte var tydliga kring denna typ av kommunikation. Nu ger SEEM ett besked om vad som gäller. Det skapar tydlighet för hela branschen, säger Anne-Catherine Worth, kommunikationschef på Novamedia Sverige.

  Novamedia Sverige hade också anmält Svenska Spels reklam i radio och tv. Där friade SEEM

  Läs mer
 • 2018-02-21

  Över en halv miljard till utsatta

  Krig och konflikter bryter ut och andra fortsätter, runt om i världen. Människor flyr under svåra umbäranden och stora risker. Familjer och människor utsätts för prövningar av naturkatastrofer eller svält. Eller vuxna och barn i Sverige som inte får vardagen att gå ihop eller helt oväntat hamnar i kris. Bland Postkodlotteriets förmånstagare finns 20 organisationer som arbetar med människor i utsatta organisationer som tillsammans fick dela på mer än 543 miljoner kronor.
  Den 21 februari delade Postkodlotteriet ut 2017 års överskott till förmånstagarna som fick dela på 1,1 miljarder kronor.

  Läs mer

.....

Vi använder cookies. Läs mer