Anders Årbrandt ny ordförande i Sper

En av Novamedia Sveriges båda vd:ar, Anders Årbrandt, har valts till ny ordförande Spelbranschens Riskorganisation, Sper. Det är första gången i organisationens 15-åriga historia som ordförandeposten går till ett företag som inte står under statligt inflytande.

− Sper breddar sig och arbetar med allt fler aktörer för att vara mer relevant på en framtida omreglerad spelmarknad. Nu gäller det att involvera fler och tänka nytt, säger Anders Årbrandt.

De flesta spelbolag med tillstånd i Sverige är medlemmar i Sper. Organisationen har genom åren enats kring en rad riktlinjer som blivit standard för branschen, bland annat för marknadsföring och spelansvar.

I dag bedrivs ungefär hälften av allt onlinespel i Sverige av spelbolag utan svenskt tillstånd. I och med en omreglering av spelmarknaden i januari 2019 kommer dessa att få möjlighet att ansöka och få svenskt tillstånd.

Sper ombildades från en speletisk organisation till en branschorganisation hösten 2017. Sedan dess har det åländska spelbolaget PAF, den internationella spelutvecklaren ITG och betalningsföretaget Zimpler anslutit sig som stödmedlemmar.

Den nye ordförandens roll blir bland annat att vara en brygga mellan näringslivet och traditionella aktörer på spelmarknaden.

Spers övriga styrelse består av vice ordförande Hans Skarplöth, ATG, Marie Loob, Svenska Spel, Jonas Lindholm, Kombispel, Hans Sahlin, Folkspel, Annika Nyberg, Miljonlotteriet samt suppleanter Stefan Palm, Idrottens Spel och Patrik Hämquist, Svebico.

Publicerad: 22 mar 2018

Vi använder cookies. Läs mer