Organisation

Greenpeace

Greenpeace är en oberoende, kampanjdriven miljöorganisation som agerar för att förändra attityder och beteenden, skydda och bevara miljön och verka för fred. Greenpeace finns i över 40 länder.

Därför stöttas Greenpeace av Postkod­lotteriet

Postkodlotteriets övertygelse är att världen blir bättre med starka ideella organisationer.

Det var anledningen till att lotteriet startade en gång i tiden. Hela överskottet går till 61 ideella organisationer som kämpar för människa, djur och natur.

Alla som har en Postkodlott bidrar tillsammans med runt en miljard kronor varje år.

Om Greenpeace

Grundades av fredsaktivister

Greenpeace har funnits sedan 1971. Startskottet var då en grupp fredsaktivister seglade mot Amchitka – USA:s testplats för kärnvapen. De lyckades inte stoppa det planerade kärnvapentestet, men den efterföljande debatten och det stora medieintresset ledde till att Amchitka aldrig skulle behöva utstå fler tester.

Vill stoppa klimatförändringarna

Greenpeace verkar bland annat för att stoppa klimatförändringarna, och värnar världens skyddsvärda skogar och de djur, växter och människor som är beroende av dem. Greenpeace arbetar även för att utveckla ett hållbart jordbruk som inte är beroende av kemikalier och genmodifierade produkter.

Utdelning från Postkodlotteriet

Greenpeace är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2008.

Greenpeace vill inspirera och mobilisera

Greenpeace arbetar för att ta fram miljömässigt ansvarsfulla och socialt rättvisa lösningar som ger hopp till denna och kommande generationer. Greenpeace vill inspirera och mobilisera människor att ta ansvar för planeten och driver opinion för att påverka dem som har politisk och ekonomisk makt att åstadkomma en förändring.

– Det faktum att Greenpeace är helt oberoende från företags- och statlig finansiering, gör Postkodlotteriet till en av våra viktigaste givare för vårt globala arbete. Att ge storskaligt, icke-öronmärkt stöd till kampanjer som rakt igenom drivs i enlighet med Greenpeace vision, där vi har förtroendet att avgöra prioriteringarna, är unikt, säger Mads Flarup Christensen, Interim Executive Director för Greenpeace International.