World Childhood Foundation

Stiftelsen World Childhood Foundation är en religiöst och politiskt oberoende stiftelse som grundades 1999 av Drottning Silvia. Arbetet utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter. World Childhood Foundations mål är att inget barn ska hamna i våldsamma och riskfyllda miljöer.

Lucinda från Childhood

Lucinda arbetar för att förhindra kidnappningar, mord och våldtäkter på barn. Foto: Childhood

Utdelning från Postkodlotteriet

World Childhood Foundation är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2015.

Utdelning 2018: 7 000 000 kronor
Utdelning totalt: 25 000 000 kronor varav 6 000 000 kronor till Specialprojekt

Om World Childhood Foundation

Arbetar med barn som riskerar utsättas för övergrepp

World Childhood Foundation arbetar tillsammans med lokala organisationer för att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Kvinnan på bilden heter Lucinda, och hon bor i kåkstaden Lavender Hill i Kapstaden i Sydafrika.

Under 2017 drabbades Kapstaden av en våg brutala barnamord och kidnappningar. Lucindas organisation, Philisa Abafazi Bethu, arrangerade de sökinsatser som följde efter barnens försvinnanden. Det uppdagades att många av husen i Lavender Hill användes som ”hangouts” där unga tjejer drogades och våldtogs. Flickornas föräldrar hade anmält brotten till myndigheterna utan att få hjälp.

Teamet med volontärer som samlades för att söka efter barnen är i dag permanent, och volontärerna följer ensamma barn hem efter mörkrets inbrott för att förhindra att fler barn rövas bort, våldtas eller mördas.

Insatserna hade inte varit möjliga om inte World Childhood Foundation stöttat Lucindas organisation Philisa Abafazi Bethu.


Vi använder cookies. Läs mer eller ta bort dem