Tack vare alla som har eller har haft en lott sedan Postkodlotteriet startade 2005, har organisationerna hittills fått ta emot 10,3 miljarder kronor.

Så bidrar en lott till människor, djur och natur

Vet du varför Postkodlotteriet finns? Det är för att bidra med pengar till ideella organisationer, eftersom vår övertygelse är att de gör världen bättre. Därför går överskottet från lotteriet till 57 organisationer som arbetar för bättre villkor för människor, djur och natur.

Tack vare alla som har eller har haft en lott sedan Postkodlotteriet startade år 2005, har organisationerna hittills fått ta emot 11,3 miljarder kronor. Och varje år blir det mer.

Läs mer om postkodeffekten


Organisationernas viktiga arbete

Kanske undrar du vad organisationerna använder pengarna till? Varje dag skapar de positiv förändring både i Sverige och i övriga världen. Här kan du läsa intressanta exempel på vad de gör.

Föddes med läppspalt

Varje år föds 200 000 barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Med en lott bidrar du till att Operation Smile kan fortsätta sina medicinska uppdrag runtom i världen, för att operera barn som annars inte skulle få någon hjälp.

Läs mer

Hotade djur

Med en lott bidrar du till att skydda hotade djur, till exempel den persiska leoparden. En persisk leopardunge växer just nu så det knakar på Nordens Ark och ett spännande projekt pågår för att rädda arten.

Läs mer

Tryggare uppväxt

Idag beräknas 220 miljoner barn växa upp, eller riskera att växa upp, helt ensamma. Utan kärlek. Utan trygghet. Utan respekt. Det är dessa barn SOS Barnbyar arbetar för.

Läs mer


Vad är postkodeffekten?

Exempel på sådant som de 57 organisationerna gör och åstadkommer med hjälp av pengar från Postkodlotteriet samlar vi under hashtagen #postkodeffekten

#postkodeffekten


Stort tack!

När du är med i Postkodlotteriet har du inte bara chans att vinna, du bidrar också till en bättre värld. Cirka 30 procent av det du betalar för lotten går till de 57 organisationerna och deras viktiga arbete. Tack för att du är med!Läs fler artiklar

Varje dag skapar de positiv förändring både i Sverige och i övriga världen. Här kan du läsa intressanta exempel på vad de gör.

Vi använder cookies. Läs mer