Drömpyramiden

Drömpyramiden är frågesportprogrammet där tävlande par får chansen att uppfylla sina drömmar.

Målet är att klättra så högt som möjligt i en pyramid av containrar där fem av dem innehåller otroliga priser skräddarsydda för tävlingsparen.

Spela Drömpyramiden i mobilen

15 containrar

I TV-studion finns 15 stora containrar placerade i en pyramid. Fem längst ner, fyra ovanpå dem, tre på nästa nivå, därefter två och högst upp en. En container på varje rad innehåller vinster som är skräddarsydda efter de tävlandes drömmar. Det sammanlagda värdet i containrarna är en miljon kronor.

Varje gång paret svarar rätt kan de välja att klättra vidare uppåt i pyramiden eller att stanna. Svarar de fel måste de börja om från första nivån igen.

De tävlande har totalt sex omgångar om 90 sekunder vardera på sig att svara på frågor och ta sig uppåt i pyramiden. De kan när de vill välja att stanna och öppna den container de har valt. Genom att öppna den förvalda containern upptäcker de tävlande om den är tom eller om den innehåller en vinst.

Vinsterna

Samtliga vinster är noga utvalda av nära och kära till de tävlande.

Vinstinslag: Gyllene containern

I varje program visas inslag där Postkodlotteriets vinnare av Gyllene containern presenteras. Under de 10 programmen landar totalt 10 containrar med tre miljoner kronor vardera i 10 postnummerområden i Sverige.


Programmet visades hösten 2017 under fem veckor, varje fredag och lördag, med start den 27 oktober kl. 19.30 på TV4.

Vi använder cookies. Läs mer eller ta bort dem