Spela Drömpyramiden i mobilen

Fredag den 27 oktober är det äntligen nypremiär för TV-programmet Drömpyramiden. Nytt för denna säsong är att du har möjlighet att tävla om pengar i appen Drömpyramiden när det blir reklampaus i TV-programmet Drömpyramiden. Du kan vinna upp till 60 000 kronor på en kväll!

TV-programmet Drömpyramiden sänds på TV4 varje fredag och lördag klockan 19.30-20.00 med start fredag den 27 oktober och fem veckor framåt.

Ladda ner appen Drömpyramiden redan nu - och öva upp dina kunskaper inför fredagens TV-premiär. Appen finns att ladda ner både på App Store och Google Play.

Så här tävlar du i appen

När det blir reklampaus i TV-programmet Drömpyramiden har du möjlighet att tävla om pengar i din app.

Du har 90 sekunder på dig att svara rätt på så många frågor som möjligt, så snabbt som möjligt, för att klättra i pyramiden. Pyramiden består av fem nivåer med flera frågor per nivå, totalt 15 frågor upp till toppen. Ju längre upp i pyramiden du tar dig, desto fler poäng per rätt svar får du. Om du klarat dig upp till toppen av pyramiden, så fortsätter du att svara på frågor på den högsta nivån och samlar därmed högre poäng per rätt svarad fråga.

Om du svarar fel på en fråga får du avdrag på dina samlade poäng samt måste börja om från början på den nedersta nivån igen. När tävlingens 90 sekunder är slut vinner den spelare som har högst totalpoäng. Om flera spelare har samma poäng, vinner den spelare som svarat snabbast. Vinnaren får 1 000 kronor för varje rätt svar och presenteras i slutet av TV-programmet samt i appen med bild, namn, vinstsumma (och eventuellt ort).

Samtidigt som kvällens vinnare presenteras i TV-programmet får övriga spelare i sin egen app reda på hur många poäng de samlat ihop under tävlingen.

Spela quiz i appen

I appen Drömpyramiden kan du när som helst utmana vänner och andra appspelare i kunskapsfrågor.
Här möter du spelare från hela Sverige för att helt enkelt se vem som är bäst! Svara på så många frågor du kan, utan att svara fel, så kan du hamna på topplistan.
Du klättrar i topplistorna genom att spela många omgångar och samla mycket poäng. Dina tre bästa omgångar slås ihop till en totalpoäng som används i topplistorna.

Lycka till med appspelandet!


Allmänna villkor för mobilapplikationen Drömpyramiden.pdf

Frågor och svar

Hur utses vinnaren när jag tävlar om pengar i appen?
När tävlingens 90 sekunder är slut vinner den spelare som har högst totalpoäng. Vinnaren får 1 000 kr för varje rätt svar. Om flera spelare har samma poäng, vinner den spelare som svarat snabbast. Vinnaren presenteras i slutet av TV-programmet Drömpyraminden samt i appen med bild, namn och vinstsumma.


Vem vinner om flera spelare har samma totalpoäng?
Om flera spelare har samma poäng, vinner den spelare som svarat snabbast på frågorna.

Vad händer när jag besvarat alla frågor upp till pyramidens topp?
Pyramiden består av fem nivåer med flera frågor per nivå, totalt 15 frågor upp till toppen. Ju längre upp i pyramiden du tar dig, desto fler poäng per rätt svar får du. Om du klarat dig upp till toppen av pyramiden, så fortsätter du att svara på frågor på den högsta nivån och samlar därmed högre poäng.

Varför måste jag ha en giltig profilbild och e-postadress?
Om du tävlar om pengar i appen under TV-programmets reklampaus, och spelar riktigt bra, kan du hamna i topplistan som presenteras i slutet av TV-programmet Drömpyramiden. För att kunna visa upp en bild i TV måste vi ha bildrättigheter till den, vilket innebär att bilden måste vara på dig själv och inte en seriefigur, kommersiell bild eller på någon annan som ej godkänt profilbilden. Bilden får heller inte vara politisk, opassande eller stötande för programmets tittare. E-postadressen måste vara din egen då vi måste kunna komma i kontakt med dig för att kunna betala ut eventuella vinstpengar.

Kan jag välja vilket spelarnamn som helst?
Nej. Ditt spelarnamn måste vara unikt. Det får heller inte vara opassande eller stötande, eftersom det kan komma att visas upp i TV. Har du ett opassande namn kommer vi inte att visa upp ditt namn i TV och du kan heller inte vinna pengar i appen Drömpyramiden.

Hur ofta har jag som appspelare chans att vinna pengar?
Två gånger i veckan när TV-programmet Drömpyramiden sänds i TV4 klockan 19.30-20.00. Du får gärna tävla i alla avsnitt, men du kan bara vinna pengar i appen en gång per säsong.

Om jag är kvällens vinnare, hur får jag mina pengar?
Du kommer att få ett meddelande till din e-postadress, som du angivit när du skapade din profil, där vi ber dig fylla i en vinstrapport med dina uppgifter. Pengarna betalas sedan ut till dig i samband med nästa månads löneutbetalning. Om du råkat ange fel e-postadress kan du ringa till Postkodlotteriets kundservice på telefonnummer 0771-22 55 22 så hjälper vi dig vidare.

Behöver jag betala vinstskatt på pengarna?
Ja. Eftersom du svarar på ett antal frågor på tid, så räknas vinsten som en prestation. Därför måste du betala en vinstskatt på summan som utbetalas i form av en löneutbetalning. Vi beräknar skatteavdraget till 30% om du inte anger annat.

Kan jag tävla om pengar i appen även när TV-programmet inte sänds?
Nej. Man har bara möjlighet att tävla om pengar i appen i samband med att TV-programmet Drömpyramiden sänds på TV4. Däremot kan du när som helst spela quiz, öva upp dina kunskaper och tävla mot andra appspelare.

Hur klättrar jag i topplistorna?
Det finns två olika topplistor i appen Drömpyramiden. En där du tävlar mot hela Sverige och en där du tävlar mot dem i ditt närområde. Du klättrar i topplistorna genom att spela många omgångar och samla mycket poäng. Dina tre bästa omgångar slås ihop till en totalpoäng som används i topplistorna.

Hur gammal måste jag vara för att få spela?
Alla kan när som helst Spela quiz i appen, men du måste vara minst 18 år för att kunna tävla om pengar i appen Drömpyramiden när TV-programmet sänds.

Vi använder cookies. Läs mer eller ta bort dem