Spela "En ska bort" i mobilen

När En ska bort sänds i TV kan du samtidigt spela med i din mobil med chans att vinna upp till 80 000 kronor. Du svarar på samma frågor som Rickard Sjöberg ställer till de tävlande i programmet, men du svarar i din egen mobil. Du kan också utmana vänner och andra spelare i appen när du du vill, i "Spela nu"-läget.

Appen En ska bort finns att ladda ner gratis från App Store för iPhone och i Google Play för Android-enheter:

Ladda ner appen En ska bort från App Store
Ladda ner appen En ska bort från Google Play

Så fungerar spelet

När du har laddat ner appen ska du börja med att skapa din spelarprofil. Det gör du genom att registrera dina personuppgifter och godkänna de allmänna villkoren.

Spela med i TV

Varje lördag klockan 19.30 kan du vara med och tävla om pengar genom att spela med i TV-programmet via appen En ska bort. För att synka spelet i din app med TV-programmet måste din mobila enhet kunna uppfatta ljudet från din TV.

Samma frågor i din mobil

När de tävlande i studion får en fråga i programmet dyker samma fråga upp i din mobil. Du har då 12 sekunder på dig att dra bort den bild som inte passar till rubriken. När de tävlande i studion får reda på rätt svar får även du det i din app. Du kan endast spela med i TV när deltagarna i studion svarar på frågor i prisstegen, du kan inte vinna verktyg eller bonusar. Din chans att vinna pengar kommer i utslagsronden.

Utslagsrond

När det blir reklampaus i programmet startar utslagsronden i din app. Då har du 120 sekunder på dig att vara rätt på så många frågor som möjligt. Spelet går till så att alla spelare får 1 000 poäng per rätt svar. Svarar du fel på en fråga får du ett avdrag på 750 poäng. Om flera spelare har samma poäng, vinner den spelare som svarat rätt på de svåraste* frågorna. Den spelare som har högst totalpoäng vinner utslagsronden och får 1 000 kr för varje rätt svar. Vinnaren av utslagsronden avslöjas av programledaren i slutet av TV-programmet.

Samtidigt som kvällens vinnare avslöjas får du i din app reda på hur många poäng du tjänat ihop under utslagsronden.

*Frågorna varierar i svårighetsgrad. Hur utslagspoängen beräknas kan du läsa under Frågor och Svar, "Hur utses vinnaren i pengaronden?" och "Hur beräknas utslagspoängen i pengaronden om flera spelare får samma totalpoäng?".

Synka med TV:n

För att du ska kunna spela med i TV-programmet så måste din mobila enhet kunna uppfatta ljudet från TV:n. Det innebär att din mobila enhet ”lyssnar” på ljudet från TV:n och synkar frågorna i din mobil med frågorna du ser på TV. Det tar ca 10-40 sekunder för din mobila enhet att synka med TV:n, vilket innebär att synken bryts om det ringer till dig medan du spelar. För att undvika detta kan du aktivera flygplansläget i din telefon och ansluta dig till wifi. Om du tappar synken med TV-programmet under spelets gång kan du när som helst synka med programmet igen och fortsätta spela.

Alla får spela med i programmets frågerond, men för att kunna tävla om pengar i utslagsronden måste du vara minst 18 år och ha en giltig profilbild och e-postadress.

Spela nu

När du vill kan du spela mot en slumpmässig motståndare eller utmana dina vänner.

Slumpmässig motståndare

När du spelar mot en slumpmässig motståndare svarar du på en fråga genom att dra bort den bild som inte passar till rubriken. Du har 30 sekunder på dig att svara rätt på så många frågor som möjligt. Svarar du rätt på fler frågor än din motspelare vinner du matchen och vice versa. Får ni samma antal rätt svar blir det oavgjort.

Utmana en vän

Vill du utmana en vän kan du bjuda in till spel via sms, e-post eller Facebook. När vännen har antagit din utmaning spelar ni tre ronder mot varandra och svarar på samma frågor. Du svarar på en fråga genom att dra bort den bild som inte passar till rubriken. I varje rond ska du svara rätt på så många frågor som möjligt på 30 sekunder. Den spelare som svarar rätt på flest antal frågor i flest antal ronder vinner matchen.

Spelregler samt frågor och svar

Här kan du hitta fler frågor om appen.

Allmänna villkor

De allmänna villkoren för appen hittar du här.

Bioyra i appen

Den 3 februari, 24 mars samt 21 april har du som bioälskare extra stor chans att vinna med hjälp av dina filmkunskaper. Samtliga frågor i appen kommer att handla om film. Förutom pengavinsten (upp till 80 000 kronor), vinner de 10 bästa tävlande varsin biobiljett. Om du vinner kommer du att bli kontaktad av oss.

Vi använder cookies. Läs mer