Frågor och svar om appen En ska bort

En ska bort appen

Hur utses vinnaren i Utslagsronden?

Tävlingen går till så att du har 120 sekunder på dig att vara rätt på så många frågor som möjligt. Alla spelare får 1 000 poäng per rätt svar. Svarar du fel på en fråga får du ett avdrag på 750 poäng. Om flera spelare har samma poäng, vinner den spelare som svarat rätt på de svåraste* frågorna. De tre spelare som har högst totalpoäng vinner Utslagsronden och en varsin summa om 1 000 kronor. Vinnarna av Utslagsronden avslöjas i appen i slutet av TV-sändningen. Samtidigt som kvällens vinnare avslöjas får du i din app även reda på hur många poäng du tjänat ihop under Utslagsronden.

För att kunna vinna Utslagsronden måste du ha en giltig profilbild, ett giltigt användarnamn samt en korrekt e-postadress. Man kan enbart vinna Utslagsronden en (1) gång per säsong.

*Frågorna varierar i svårighetsgrad. Mer om hur utslagspoängen beräknas samt vad som är en giltig profilbild och ett giltigt användarnamn kan du läsa nedan.

Hur beräknas utslagspoängen i Utslagsronden om flera spelare får samma totalpoäng?

I frågebanken läggs 80 nya frågor för varje ny pengarond. Frågorna är sorterade i stigande svårighetsgrad. Alla appspelare får frågorna i samma ordning. Till poängen adderas ett 80-siffrigt långt decimaltal där första decimalen är ”1” om du svarat rätt på den svåraste frågan (fråga 80) och ”0” om du svarat fel. Andra siffran är ”1” eller ”0” om du svarat rätt eller fel på den näst svåraste frågan (fråga 79) o s v. Om fler spelare har samma poäng avgör därmed decimalerna vilken spelare som vinner Utslagsronden. Om flera personer skulle svara likadant på exakt samma frågor och därmed få exakt samma slutpoäng med decimaler så anordnas en extrainsatt Utslagsrond av Postkodlotteriet enbart mellan dessa berörda spelare. Postkodlotteriet tar kontakt med dessa spelare via angiven e-postadress.

Hur gammal måste jag vara för att få spela?

Alla får vara med och svara på frågor i En ska bort appen, men du måste vara minst 18 år för att kunna vinna pengar i tävlingen Utslagsronden.

Kan jag spela med i programmet med appen när jag tittar på TV4 Play?

Spelet i appen pågår enbart under programmets ordinarie sändningstid i TV4. Du kan inte spela med i programmet via TV4 Play i efterhand. Det går enbart att tävla i Utslagsronden under den ordinarie TV-sändningens reklampaus.

Kan jag vinna pengar även när jag spelar med i TV-programmets frågor?

Nej, din chans att vinna pengar kommer i Utslagsronden som sker under TV-sändningens reklampaus.

Vad händer om jag inte hinner svara på en bildfråga innan tiden går ut?

Om du inte har gett ett svar när tiden går ut så räknas ditt svar som felaktigt.

Vad händer om jag svarar fel på en fråga när jag spelar med i tv-programmet frågor?

När du svarar på samma frågor som de tävlande i studion får du ditt resultat i samband med att svaret avslöjas i TV. Har du svarat fel blinkar din bakgrund i appen i rött samtidigt som en rund ring snurrar kring det rätta svaret. Dina svar i frågeronden i tv-programmet påverkar inte ditt resultat i Utslagsronden. Det är endast i tävlingen Utslagsronden under tv-sändningens reklampaus som du har chans att vinna pengar.

Vad händer om jag svarar fel på en fråga när jag ”spelar nu”?

Då blinkar din mobil till i rött samtidigt som rätt svar avslöjas. (En rund ring snurrar kring det rätta svaret.)

Vad är en giltig profilbild?

Om du vinner kommer din bild och namn att publiceras på postkodlotteriet.se. En giltig profilbild är ett fotografi som föreställer dig själv. Profilbilden får inte föreställa eller innehålla politiska eller kommersiella symboler. Vi förbehåller oss rätten att diskvalificera en vinnare om vi anser att bilder är opassande eller stötande.

Vad är ett giltigt användarnamn?

Ditt användarnamn måste vara unikt. Det får inte innehålla politiska eller kommersiella symboler eller vara opassande eller stötande. Vi förbehåller oss rätten att diskvalificera en vinnare om vi anser att användarnamnet är opassande eller stötande.

Varför måste jag ha en korrekt e-postadress?

Om du vinner Utslagsronden måste vi kunna kontakta dig via den e-postadress du angivit, för att kunna betala ut pengarna till dig.

Om jag är veckans vinnare, hur får jag mina pengar?

Du kommer att få ett meddelande till din e-postadress (som du angivit när du skapade din profil) där vi ber dig fylla i en vinstrapport med kontouppgifter, vilket program du spelat med i osv. Pengarna betalas sedan ut till dig i samband med nästa månads löneutbetalning. Om du råkat ange fel e-postadress kan du ringa till Postkodlotteriets kundservice på telefonnummer 0771-22 55 22 så hjälper vi dig vidare.

Behöver jag betala vinstskatt på pengarna?

Ja, eftersom vinsten är en tävlingsvinst så gäller en vinstskatt på 30%.

Vad händer i appen när En ska bort inte sänds i TV?

Du kan när du vill öva upp dina kunskaper genom att spela mot en slumpad motspelare eller vän i appen.

Vad gör jag för att få en högre ranking när jag utmanar en slumpad motståndare?

Ju fler matcher du spelar och vinner, desto högre hamnar du i rankingen.

Hur kan jag säkerställa att ingen ringer under Utslagsronden när jag tävlar om pengar?

Du kan sätta på flygplansläge på din mobil och koppla upp dig mot wifi, så kan du fortfarande spela med i programmet utan att någon kan störa dig.

Hur fungerar en turnering?

Reglerna för en turnering är samma som reglerna för Utslagsronden. När en turnering är slut kan du se hur du ligger till i topplistan. Alla turneringar har inte vinster, eventuella vinster utannonseras i beskrivningen av turneringen. När turneringen är avslutad meddelas vinnaren via mejl, så se till att ange en korrekt mejladress.

Vi använder cookies. Läs mer