Grannporträtt från Postkodlotteriet

Stojan, Max, Sven & Jesper

Stojan, Max, Sven och Jesper är grannar i Kungsängen utanför Stockholm. De har alla varit grannar under en längre tid, och lärt känna varandra väl med åren. De umgås flitigt och hittar på olika aktiviteter ihop. På Max tomt har de tillsammans byggt om ett gammalt cykelförråd till en bastu. Där ses de nu varje söndag för att bada bastu, umgås och prata.

 

Fanny & Carolina

Fanny och Karolina var studenter i Uppsala respektive Lund, men det var under en studieperiod i franska Grenoble som deras vägar korsades, då de blev grannar i samma bostadshus. Grannskapet förde dem närmare varandra, och de blev varandras stöttepelare och bästa vänner under hela utlandsvistelsen. Idag, flera år senare, är de fortfarande nära vänner och umgås regelbundet.

 

David & Essan

David och Essan är grannar i Hornsbergs Strand i Stockholm. De lärde känna varandra när Essan, genom deras delade vägg, hörde David spela Frank Sinatra-sånger – musik som Essan själv uppskattar. Essan och hans fru Parinaz bjöd då över de nyinflyttade grannarna David och Clare på middag, och sedan dess har de varit vänner och fortsatt att umgås.