Weekend med guldkant

Äntligen anlände vinnarna i Guldhelgen från Sveriges alla hörn till Stockholm. Helgen den 17-19 november var fullspäckad av upplevelser, fina möten och en galakväll med överraskning. Kolla in filmklippet här ovan där du bjuds på en härlig blandning av glädje, spänning, glitter och hjärtevärme.

Rivstart med Andreas Weise

Stämningen var på topp redan på fredagskvällen när helgen inleddes på Vasateatern. Där fick vinnarna med nära och kära njuta av show med Andreas Weise.

ABBA-museet och Fotografiska

Lördagen kickade igång med uppskattade besök på både ABBA-museet och Fotografiska.


Guldkväll med underhållning

På lördagskvällen hälsar Rickard alla drygt 1300 gäster välkomna till helgens stora höjdpunkt – Postkodlotteriets Guldkväll 2023. Där bjöds det på god mat, underhållning och vinstutdelning.

Stjärnspäckat på scenen

 

Petter

Det var inte många som kunde sitta still när Petter kom upp på scenen och framförde sina bästa hits.

Lisa Nilsson

Nästan alla i publiken kunde sjunga med när Lisa Nilsson framförde sin hit ”Himlen runt hörnet”.

Danny Saucedo

Melodifestival-aktuella Danny framförde bland annat sin låt ”Dör för dig”.

Fredrik Lindström

Med vinnare från alla delar av landet fick Fredrik Linström visa på på att han är en mästare på dialekter.


Ett tack till dig med Postkodlott

Du och alla andra som har en Postkodlott gör det möjligt för Postkodlotteriet att stötta 60 organisationer som gör världen bättre. Tre av de organisationerna var på plats, och tillsammans med några av sina ambassadörer pratade de om sitt viktiga arbete.

Min stora dag

Jennifer McShane är generalsekreterare för Min Stora Dag. Tillsammans med ambassadören Danny Saucedo pratade de om hur Postkodlotteriets lottköpare bidragit till att hjälpa fler barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Barncancerfonden

När Ola Mattsson från Barncancerfonden berättade att de sammanlagt fått ta emot 594 miljoner kronor från Postkodlotteriets kunder jublade alla. Inklusive Petter, som brinner lite extra för Barncancerfonden.

Kvinna till Kvinna

Kvinna till Kvinnas biträdande generalsekreterare Marie Wikström och artisten Lisa Nilsson pratade om vikten av att stötta kvinnors rättighet i krig och konflikt. Och hur stödet från Postkodlotteriet möjliggjort detta.


Extra vinstutdelning

Av alla vinnarna som var på plats var det vinnare från tre postkoder som hade extra tur när totalt 2 250 000 kronor lottades ut från scenen. De lyckliga orterna var Skutskär, Tierp och Överkalix. Stort grattis!

 


Det här är Postkodeffekten

Med hjälp av Postkodlotteriets överskott kan välgörenhetsorganisationer förverkliga projekt som gör stor skillnad. Alla som har en Postkodlott är med och bidrar.

Läs mer om Postkodeffekten