”Jag har fått ett liv”

Det var på pendeltåget som Ewa hittade en liten annons i en gratistidning om att Postkodmiljonären sökte nya tävlande. Några månader senare var hon 225 000 kronor rikare och idag har hon kunnat besöka Malta hela 22 gånger.

"Det förändrade mitt liv"

2012 var Ewas ekonomi på botten och hon försökte göra allt för att vardagen skulle gå ihop. Inte trodde hon att det skulle bli Postkodmiljonären som skulle göra hennes skuldfri.

- Jag levde i ett ekonomiskt helvete. När jag väl såg annonsen blev jag så glad, det här ska jag söka till, berättar hon.

Precis så blev det och väl på plats på inspelningsdagen hade hon det riktigt roligt.

- Alla var så trevliga, hjälpsamma och härliga. Allt ifrån kamerateamet till producenterna. Man kände sig så välkommen. Sen kommer jag ihåg att jag tänkte, varför får jag så lätta frågor?, berättar hon och skrattar.

22 resor till Malta

Summan slutade på 225 000 kronor och Ewa kunde inte förstå att det var sant.

- Det går inte ens att förklara, hela kroppen skrek lycka! Under flera år hade jag levt på existensminimum och inte kunnat göra någonting. Det första jag gjorde var att åka ner till Köpenhamn och därefter så bokade jag biljetter till mitt favoritställe, Malta.

Ewa blev förälskad i Malta redan 1989 men hade aldrig kunnat åka tillbaka på grund av sin ekonomiska situation. Nu, 7 år senare har hon varit där 22 gånger.

- Hade jag aldrig varit med i Postkodmiljonären så hade mitt liv aldrig vänt. Jag rekommenderar fler att söka till programmet, oavsett om du har skulder eller inte. Jag har fått ett liv efter jag var med!

Fakta om Postkodmiljonären

För att vinna en miljon kronor, behöver du först svara rätt på 15 frågor.

Om du inte vet svaret har du 3 livlinor till hjälp.

Rickard Sjöberg är programledare och Postkodmiljonären sänds i tv4.

Inspelning sker i Göteborg och casting för programmen görs kontinuerligt under hela året.

Vi använder cookies. Läs mer