Sören Wetterskog vinner 29 miljoner kronor i Grannyran i Söderbärke 2019

”Jag har längtat sedan tonåren!”

För 10 år sedan påbörjade Sören Wetterskog sitt livsverk – att rita och bygga sitt drömhus. Men bygget har dragit ut på tiden och tanken var att Sören skulle ha varit färdig för flera år sedan. Det har varit svårt att få både pengar och tid att räcka till. Men i april hände plötsligt det som förändrade allt. Sören vann 29 miljoner!

Sören Wetterskog från Söderbärke i Dalarna har jobbat som byggare i nästan hela sitt liv. Men även om han är en erfaren byggare har projektet med hans egna hus blivit honom övermäktigt.

– Jag är byggare från början, berättar Sören, och jag ville bygga huset själv. De största utmaningarna var nog att först rita huset på egen hand och sedan att komma igång med bygget. Jag siktade på att jag skulle ha huset färdigt för sex år sedan, men så har det inte blivit.

29 miljoner

Sören hade hunnit bli 72 år och började fundera på om bygget verkligen skulle gå att genomföra. Att göra allting själv tar lång tid och tär på krafterna. Men det var just precis då han fick beskedet att hans postnummer hade vunnit i Grannyran. När Sören stod på scenen en vecka senare och drog ut vinstchecken fick han veta att han själv vunnit över 29 miljoner kronor.

– Det är ofattbart, fick Sören fram.

Sören Wetterskog tar emot sin check på 29 miljoner kronor under Grannyran i Söderbärke i april 2019.

Nu blir drömhuset färdigt

Trots en vinst på 29 miljoner kommer Sören inte att lägga verktygen på hyllan. Tillsammans med två inhyrda hantverkare ska han vara med och jobba för att färdigställa huset.

– Jag ska bygga ett gammeldags bondkök med vedspis, men som är toppmodernt, säger Sören stolt.

Köket i all ära, men det bästa och viktigaste rummet i huset blir ”Nostalgirummet”. Sören vet hur allt ska se ut – in i minsta detalj. Möblerna är redan inköpta och rummet kommer att inredas med en stor härlig hörnsoffa, huvudpunkten i rummet blir en efterlängtad jukebox. Här ska Sören koppla av till musik från 50-60 talet och läsa bra böcker.

USA nästa!

Den 2 september bjuder Sören två nära vänner på en resa till USA. Resan är välplanerad och en dröm som äntligen går i uppfyllelse. Sörens stora idol sedan barnsben är Elvis och dessutom är han ett stort fan av countrymusiken och det var det som födde drömmen om att resa till Amerika.

– Jag har längtat att få åka över sedan jag var tonåring, säger Sören.

På agendan står Nashville, Memphis, San Fransisco, Las Vegas och en helikopterfärd ut över Grand Canyon.

– Resan kommer att ta 13 dagar. Om jag är borta för länge drabbas jag av hemlängtan.

Lugn och ro – och pengar till familjen

Sören berättar att vinsten har betytt väldigt mycket. Han har jobbat sju dagar i veckan i nästan hela sitt liv – och nu kan han äntligen varva ner.

Sören har även tre söner och fyra barnbarn i blandade åldrar. Familjen är viktig, tycker Sören – och utöver pengar till resor och huset har Sören nu kunnat ge bort en del av vinsten.

– Det känns bra! Jag kan göra allt jag vill och lite till.

Det bästa och sämsta med att bli miljonär enligt Sören

 

Det bästa - Det är skönt att ha en massa pengar. Och nu ska jag ta hjälp av banken för att förvalta dem på rätt sätt. 

Det sämsta - Det skulle ju vara att jag inte får vara anonym. Hela svenska folket vet att jag vunnit så mycket pengar, säger Sören och skrattar. 


Vi använder cookies. Läs mer