Bertil vann storvinsten

Bertil har varit med i Postkodlotteriet sedan start. Vid ett tillfälle under 2018 bestämde han sig för öka lottantalet med några lotter, utan någon egentlig tanke bakom. Kanske var det ödet? Två månader senare vann han storvinst i Drömcontainern.

Är man en pragmatisk vinnare svävar man inte gärna ut i några fantasier om storvinster. Två månader efter att Bertil adderat sina lotter blev han uppringd av Postkodlotteriet. Du har vunnit, löd meddelandet. Ok, tänkte Bertil. Det har jag ju gjort några gånger förut. En cykel till exempel. Det är väl något liknande nu.

– Ja, ja tack för det, vi säger så.

– Men du måste komma till Kungälv, ljöd rösten i andra änden.

– Men vad ska jag där att göra?

– Du vill nog vara med där.

– Nej, sa Bertil

– Jo, du har ju vunnit!

Så höll det på till Bertil gav med sig. Han åkte till torget i Kungälv där vinsterna i Drömcontainern skulle delas ut. Väl där tog han emot vinstchecken för sin postnummervinst. Han var mer än nöjd och var på väg därifrån.

– Så där ja, sa han. Nu åker jag hem igen för jag nu har jag vunnit mitt.

– Nej, nej, nej, du får inte åka hem, protesterade en av Postkodlotteriets kundservicemedarbetare.

Storvinst i Drömcontainern

Det är klart att Bertil behövde stanna kvar, han hade mer att uträtta. Det här var nämligen en dag Bertil sent skulle glömma. Han var även en av de lyckliga vinnarna i postkoden och fick gå upp på scenen tillsammans med sina grannar.

– Då var det lite pirrig, erkänner han.

Bertil hoppades såklart på att miljonen skulle bli hans, den låg ju så att säga inom räckhåll. Men när han väl stod inne i containern kändes allt bara overkligt. Det var först när han kommit hem som det började sjunka in.

– Åh jösses, det här var bra!

Bertil hade vunnit storvinst i Drömcontainern. Han vann först i postnumret, därefter i postkoden och slutligen miljonen på en av sina lotter.

Fått mycket för pengarna

Bertils envishet kanske inte kan förflytta berg, men däremot flyttade han hus i Kiruna innan han pensionerade sig. Nu för tiden jobbar han lite då och då, med lite enklare projekt. Vinsten har fördelats mellan Bertils tre barn, hans fyra barnbarn och han själv. Det första han gjorde var att byta ut sin gamla Saab mot en nyare Volvo. Sedan har han renoverat huset invändigt med lyxen att välja den byggfirma som verkade bäst – utan att tänka så mycket på kostnaden. Till en början hade Bertil svårt att ta in vinsten och att han dessutom vunnit en storvinst.

– När man börjar se vad man kan få för pengarna, det är först då man fattar hur mycket det är, avslutar han lyckligt.

Läs mer om Drömcontainern


Vi använder cookies. Läs mer