Tilde Fröling tillsammans med Joakim och Rickard under inspelning av Postkodmiljonären

Tilde Fröling – en mångsysslare där allt är möjligt

Tilde Fröling är skådespelare, programledare och modell. Som dotter till två skådespelare tillbringade hon mycket tid hos sina morföräldrar när hennes föräldrar arbetade. Tilde fick en speciell relation med sin morfar och när han gick bort i en aggressiv cancerform tog hon det väldigt hårt. Tilde har dessutom många andra närstående som drabbats av cancer. Därför tvekade hon inte när hon fick frågan att delta i Postkodmiljonärens specialversion. Hon tävlar tillsammans med Joakim Nätterqvist och alla pengar de får ihop går till Cancerfonden.

Tilde Fröling tävlar i Postkodmiljonären och vinsten går oavgjort till Cancerfonden.

"Det var roligt att vara med i Postkodmiljonären! Men gud vilken ansträngning, ha, ha!"

- Tilde Fröling

Några frågor till Tilde Fröling

Har du erfarenhet av cancer på nära håll?

– Ja, tyvärr… Min morfar gick bort i cancer. Min mamma har haft cancer. Min mormor fick en tumör. Och så har jag några vänner som har drabbats, både äldre och även yngre, i min egen ålder. Det blir fler och fler i min närhet som drabbas. Jag vet inte om det är för att jag blir äldre och mer medveten eller om det faktiskt är så att fler drabbas. Det är hemskt.

Hade du och din morfar en speciell relation?

Min morfar och jag stod varandra väldigt nära. Jag var tjugo år då och inte riktigt medveten om vilken djävulskt förgörande sjukdom cancer är. Det gick fort. Det tog kanske tre månader. Det var en aggressiv form av cancer. Den förlusten var jäkligt jobbig för mig. Det är hemskt att se någon man älskar och avgudar bara försvinna bort.

Vad tänkte du när du fick frågan om att tävla för Cancerfonden i Postkodmiljonären?

– Jag älskar Postkodmiljonären, det är mitt favoritprogram! Så när jag fick frågan om att vara med i programmet och tävla för Cancerfonden tvekade jag inte. Det var så kul att vara med! Men gud vilken ansträngning! Ha, ha! Det är mycket svårare än när man sitter hemma i soffan. Det var roligt att få göra det här ihop med Joakim.

Tildes historia

Tilde Fröling har hunnit med en hel del i livet. Hon har medverkat som skådespelare i filmatiseringen av ”Sprängaren” av Liza Marklund. Hon har även haft en roll i dramaserien ”Elsas Värld”. Men det var nog deltagandet i ”Robinson V.I.P” som banade vägen för hennes karriär inom TV. Efter att hon vunnit ”Robinson V.I.P ” tog TV-jobben fart. Först ut var det hisnande underhållningsprogrammet ”Rocky och Drago” som hon gjorde tillsammans med Peter Siepen. Sedan rullade det på med bland annat ”Lustgården”. ”Mitt i nyllet”, UR-programmet ”Flytta hemifrån” och ”Paradise Hotel”.

Efter teateruppsättningen ”Panik på kliniken” fick hon en roll i musikalen ”Djungelboken”. Där spelade hon gamen Huulda. Sedan dess har musikaljobben följt varandra. Senast som soldat i ”Robin Hood the Musical” där hon jobbade med Joakim Nätterqvist.

Läs mer om Postkodmiljonärens specialprogram

Snabbfakta om Tilde

Yrke: Skådespelare och programledare

Ålder: Född 15 maj 1980

Familj: Sambo och två barn. Dotter till Ewa Fröling och Örjan Ramberg

Cancerfonden

Cancerfondens mål är att färre ska drabbas och att fler ska överleva cancer. För att nå dit arbetar de med att finansiera forskning och att utöva påverkansarbete. Organisationen får inget statligt stöd utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag.

Sedan 2008 är Cancerfonden en av de organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet, och de har hittills fått ta emot 357 miljoner kronor – tack vare alla som har eller har haft en lott.