Putte Nelsson

Putte Nelsson tycker att körsång och idrott är toppen

Putte Nelsson är programledare och vinstutdelare i Postkodlotteriet sedan 2012. Han är också pianist, körledare och pappa till tre barn. Kanske har du sett honom som pianist i TV-programmet Så ska det låta? Eller minns du honom som en del i musikkollektivet Blacknuss? Idag säger han att han har världens bästa jobb som vinstutdelare i Postkodlotteriet – men han är också i full gång med sina körer runt om i landet.

- Att leda människor i körsång, se dem växa och utvecklas i sin sång, det är fantastiskt.

En av de bästa sakerna med mitt jobb är att få möta blicken hos vinnaren man överraskar

- Putte Nelsson

Vad är det bästa med ditt jobb som vinstutdelare?

En av de bästa sakerna med mitt jobb är att få åka ut någonstans i landet, (hem till en vinnare) – de har ingen aning om att vi kommer – slita upp dörren och säga ”Tjena! Har du någon aning om vem jag är?” Att få möta den blicken. I väldigt många fall så förändrar det här ögonblicket människors liv.

Vad gör du på fritiden?

Även om jag älskar mitt jobb så gillar jag också att vara ledig. Att umgås med min familj såklart, och att idrotta. Framför allt gillar jag fotboll, hockey och tennis. Antingen utövar jag sport eller så tittar jag på sport.

Du är också körledare, eller hur?

Ja, idag leder jag tre körer i Stockholm, Linköping och Jönköping. Sen har jag ett femtontal körer runt om i landet som leds av körledare som jag har anställt. Visste du förresten att körsång är den näst största folkrörelsen i Sverige, efter idrotten? Så jag har liksom tingat in de två största. Jag tycker att det är toppen med både körsång och idrott!

Berätta om en speciell upplevelse i ditt liv som vinstutdelare

Ett speciellt minne är när jag fick dela ut väldigt mycket pengar till en familj vars hus hade brunnit ner. De förlorade allting. De såg sitt hus brinna ner och det enda de hade kvar var kläderna på kroppen. Att vi då, något år senare, kommer och lämnar över drygt två miljoner kronor till den här familjen… att se glädjen och tårarna… Det var väldigt härligt att få uppleva det!

Nämen så funkar jag – jag gillar mitt jobb i Postkodlotteriet, jag gillar sport och jag gillar körsång.

Putte Nelsson

Se en hälsning från Putte här nedanför!


Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade