Auberginegratäng med mozzarella
Enkelt recept på auberginegratäng med mozzarella och tomat. Smidig vegetarisk vardagsmiddag som också kan serveras som tillbehör till t ex kyckling.
Tillagningstid: 45 min | Ugnstemperatur: 200º | 4 portioner
Ingredienser
- 2 auberginer
- 1 gul lök
- vitlöksklyfta
- 1 röd chili
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- olivolja, till stekning
- 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
- 60 g finriven parmesan
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.
- Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Se vinstutdelarnas favoritrecept
Källa recept: Coop.se