Cacio e pepe-pizza
Färdig pizzadeg som toppas med crème fraiche, riven pecorino och massor med svartpeppar. Passar perfekt att servera som tilltugg.
Tillagningstid: 25 min | Ugnstemperatur: 225º | 4 portioner
Ingredienser
- 1 pizzadeg
- 1 dl crème fraiche
- 3 dl riven pecorinoost
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 125 g mozzarella
- 1 citron, finrivet skal
- olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut pizzadegen och bred på crème fraiche. Strö över pecorino och peppar. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min.
- Bryt mozzarellan i bitar och lägg på den varma pizzan. Riv över citronskal (endast det gula). Ringla ev över lite olja och strö över peppar.
Se vinstutdelarnas favoritrecept
Källa recept: Coop.se