Cacio e pepe-pizza

Färdig pizzadeg som toppas med crème fraiche, riven pecorino och massor med svartpeppar. Passar perfekt att servera som tilltugg.

Tillagningstid: 25 min | Ugnstemperatur: 225º | 4 portioner


Ingredienser

  • 1 pizzadeg
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl riven pecorinoost
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 125 g mozzarella
  • 1 citron, finrivet skal
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut pizzadegen och bred på crème fraiche. Strö över pecorino och peppar. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min.

  2. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på den varma pizzan. Riv över citronskal (endast det gula). Ringla ev över lite olja och strö över peppar.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade