Cacio e pepe-pizza

Färdig pizzadeg som toppas med crème fraiche, riven pecorino och massor med svartpeppar. Passar perfekt att servera som tilltugg.

Tillagningstid: 25 min | Ugnstemperatur: 225º | 4 portioner


Ingredienser

  • 1 pizzadeg
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl riven pecorinoost
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 125 g mozzarella
  • 1 citron, finrivet skal
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut pizzadegen och bred på crème fraiche. Strö över pecorino och peppar. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min.

  2. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på den varma pizzan. Riv över citronskal (endast det gula). Ringla ev över lite olja och strö över peppar.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se