Fetaostbiffar med apelsin- och rosmarintzatziki
Fetaostbiffar med quinoa, paprika och pumpakärnor. Serveras tillsammans med stekt sötpotatis och grönkål, toppa med en apelsintzatziki.
Tillagningstid: ca 40 min | Ugnstemperatur: 200º | 4 personer
Ingredienser
- 500 g sötpotatis
- 200 g färsk grönkål, i bitar
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Fetaostbiffar
- 150 g fetaost
- 3 dl kokt vit quinoa
- 2 ägg
- 1 dl finhackad röd paprika
- 0.5 dl hackade pumpakärnor
- 1 msk torkad oregano eller 1 msk färsk
- 1 msk potatismjöl
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- tsk chiliflakes
- 0.5 tsk saltolivolja, till stekning
Apelsin- och rosmarintzatziki
- 3 dl yoghurt 10%
- 1 apelsin, fintärnad
- 1 msk finhackad färsk rosmarin
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 msk flytande honung
- tsk olivolja
- salt
Gör så här: tzatziki
- Blanda alla ingredienser till tzatzikin, smaka av med salt.
- Skala och tärna sötpotatisen. Stek på medelvärme i olja tills den är mjuk och har fin färg. Lägg upp på ett fat. Höj värmen och stek grönkålen hastigt. Salta.
Gör så här: fetaostbiffar
- Smula ner fetaosten i en bunke och vänd ihop med resten av ingredienserna.
- Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till små biffar. Stek till fin färg på båda sidor.
- Servera biffarna med sötpotatis, grönkål och tzatziki.
Se vinstutdelarnas favoritrecept
Källa recept: Coop.se