Meny

Fetaostbiffar med apelsin- och rosmarintzatziki

Fetaostbiffar med quinoa, paprika och pumpakärnor. Serveras tillsammans med stekt sötpotatis och grönkål, toppa med en apelsintzatziki.

Tillagningstid: ca 40 min | Ugnstemperatur: 2ooº | 4 personer


Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 200 g färsk grönkål, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Fetaostbiffar

  • 150 g fetaost
  • 3 dl kokt vit quinoa
  • 2 ägg
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 0.5 dl hackade pumpakärnor
  • 1 msk torkad oregano eller 1 msk färsk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk saltolivolja, till stekning

Apelsin- och rosmarintzatziki

  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 apelsin, fintärnad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk flytande honung
  • tsk olivolja
  • salt

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till tzatzikin, smaka av med salt.

2. Skala och tärna sötpotatisen. Stek på medelvärme i olja tills den är mjuk och har fin färg. Lägg upp på ett fat. Höj värmen och stek grönkålen hastigt. Salta.

Fetaostbiffar

1. Smula ner fetaosten i en bunke och vänd ihop med resten av ingredienserna.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till små biffar. Stek till fin färg på båda sidor.

3. Servera biffarna med sötpotatis, grönkål och tzatziki.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade