Fetaostbiffar med apelsin- och rosmarintzatziki

Fetaostbiffar med quinoa, paprika och pumpakärnor. Serveras tillsammans med stekt sötpotatis och grönkål, toppa med en apelsintzatziki.

Tillagningstid: ca 40 min | Ugnstemperatur: 200º | 4 personer


Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 200 g färsk grönkål, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Fetaostbiffar

  • 150 g fetaost
  • 3 dl kokt vit quinoa
  • 2 ägg
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 0.5 dl hackade pumpakärnor
  • 1 msk torkad oregano eller 1 msk färsk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk saltolivolja, till stekning

Apelsin- och rosmarintzatziki

  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 apelsin, fintärnad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk flytande honung
  • tsk olivolja
  • salt

Gör så här: tzatziki

  1. Blanda alla ingredienser till tzatzikin, smaka av med salt.
  2. Skala och tärna sötpotatisen. Stek på medelvärme i olja tills den är mjuk och har fin färg. Lägg upp på ett fat. Höj värmen och stek grönkålen hastigt. Salta.

Gör så här: fetaostbiffar

  1. Smula ner fetaosten i en bunke och vänd ihop med resten av ingredienserna.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till små biffar. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Servera biffarna med sötpotatis, grönkål och tzatziki.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se