Grönkålssoppa med potatis

Smakrik och mättande soppa med grönkål och potatis som toppas med pumpakärnor och chèvre.

Tillagningstid: 20 min | 4 personer


Ingredienser

  • 150 g grönkål, plockade blad utan stjälk
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 300 g potatis, skalad och tärnad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt och svartpeppar

Till servering

  • 0.5 dl pumpafrö, torrostade
  • 100 g chèvre
  • olivolja och grönkålschips

Gör så här

  1. Fräs grönkål, lök och vitlök i olja tills kålen sjunkit ihop och löken är mjuk. Häll i vatten och grädde. Tillsätt potatis och smula ner buljongtärningarna.
  2. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Lägg i basilikan (spara ev några blad till garnering) och mixa soppan slät. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa soppan med pumpakärnor och smulad chèvre. Garnera ev med basilikablad.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se