Halloumi carbonara

Enkelt recept på krämig vegetarisk carbonara med halloumi, grädde, parmesan och äggulor. Vår halloumipasta är en perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 25 min | 4 portioner


Ingredienser

  • 320 g spagetti
  • 200 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 6 äggulor
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 dl grädde
  • 1 dl kokt vatten
  • hackad persilja
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spara kokvattnet.

  2. Riv halloumin grovt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin tills den är gyllenbrun och knaprig.

  3. Vispa ihop äggulor, ost, grädde och kokvatten.

  4. Lyft pastan till stekpannan med halloumi och blanda om. Rör i ägg- och ostblandningen. Späd ev med mer kokvatten.

  5. Toppa med persilja och peppar vid servering.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade