Halloumi carbonara
Enkelt recept på krämig vegetarisk carbonara med halloumi, grädde, parmesan och äggulor. Vår halloumipasta är en perfekt vardagsmiddag!
Tillagningstid: 25 min | 4 portioner
Ingredienser
- 320 g spagetti
- 200 g halloumi
- 1 msk olivolja
- 6 äggulor
- 2 dl finriven parmesanost
- 2 dl grädde
- 1 dl kokt vatten
- hackad persilja
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spara kokvattnet.
- Riv halloumin grovt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin tills den är gyllenbrun och knaprig.
- Vispa ihop äggulor, ost, grädde och kokvatten.
- Lyft pastan till stekpannan med halloumi och blanda om. Rör i ägg- och ostblandningen. Späd ev med mer kokvatten.
- Toppa med persilja och peppar vid servering.
Se vinstutdelarnas favoritrecept
Källa recept: Coop.se