Halloumipytt med morötter
Halloumi i ugn med potatis, morötter, blomkål och rödlök. Vips så har du en superenkel vegetarisk pytt som sköter sig själv i ugnen. Serveras med pepparrotskräm.
Tillagningstid: 45 min | Ugnstemperatur: 200º | 4 portioner
Ingredienser
- 2 morötter
- 4 potatisar
- 500 g blomkål
- 1 rödlök
- 400 g halloumi
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 70 g babyspenat
Pepparotskräm
- 2 dl smetana
- 2 msk finriven pepparrot
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötter, potatis, blomkål och lök i bitar. Skär halloumin i tärningar. Blanda allt med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
- Blanda smetana med pepparrot och smaka av med salt.
- Vänd ihop det ugnsrostade med spenat. Garnera med timjan och servera med pepparrotskrämen.
Se vinstutdelarnas favoritrecept
Källa recept: Coop.se