Halloumipytt med morötter

Halloumi i ugn med potatis, morötter, blomkål och rödlök. Vips så har du en superenkel vegetarisk pytt som sköter sig själv i ugnen. Serveras med pepparrotskräm.

Tillagningstid: 45 min | Ugnstemperatur: 200º | 4 portioner


Ingredienser

  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 500 g blomkål
  • 1 rödlök
  • 400 g halloumi
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 70 g babyspenat

Pepparotskräm

  • 2 dl smetana
  • 2 msk finriven pepparrot
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötter, potatis, blomkål och lök i bitar. Skär halloumin i tärningar. Blanda allt med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

  2. Blanda smetana med pepparrot och smaka av med salt.

  3. Vänd ihop det ugnsrostade med spenat. Garnera med timjan och servera med pepparrotskrämen.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade