Halloumipytt med morötter

Halloumi i ugn med potatis, morötter, blomkål och rödlök. Vips så har du en superenkel vegetarisk pytt som sköter sig själv i ugnen. Serveras med pepparrotskräm.

Tillagningstid: 45 min | Ugnstemperatur: 200º | 4 portioner


Ingredienser

  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 500 g blomkål
  • 1 rödlök
  • 400 g halloumi
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 70 g babyspenat

Pepparotskräm

  • 2 dl smetana
  • 2 msk finriven pepparrot
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötter, potatis, blomkål och lök i bitar. Skär halloumin i tärningar. Blanda allt med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

  2. Blanda smetana med pepparrot och smaka av med salt.

  3. Vänd ihop det ugnsrostade med spenat. Garnera med timjan och servera med pepparrotskrämen.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se