
Zucchiniburgare
Grilla en vegetarisk burgare gjord på zucchini och halloumi. Servera med klassiska tillbehör och en frisk dressing.
Tillagningstid: 35 min | 4 personer
Ingredienser
- 300 g zucchini
- 0.5 tsk salt
- 1 halloumi
- 1 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl ströbröd
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 2 msk olivolja, till stekning
Dressing
- 1 dl majonnäs
- 0.5 dl syltlök, hackad
- 2 msk finhackad dill
- 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
Tillbehör
- hamburgerbröd
- salladsblad
- 0.5 rödlök, i skivor
- 0.5 gurka, i tunna skivor
Gör så här
- Riv zucchini grovt och strö över salt. Krama ur vätskan efter ca 5 min.
- Riv halloumin grovt och blanda med resten av ingredienserna till burgarna. Forma till åtta tunna burgare.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna till fin färg och krispig yta.
- Lägg gärna gjutjärnspannan på grillen och stek burgarna ute. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.
- Fyll bröden med sallad, lök, gurka, burgare och dressing.
Se vinstutdelarnas favoritrecept
Källa recept: Coop.se