Zucchiniburgare

Grilla en vegetarisk burgare gjord på zucchini och halloumi. Servera med klassiska tillbehör och en frisk dressing.

Tillagningstid: 35 min | 4 personer


Ingredienser

  • 300 g zucchini
  • 0.5 tsk salt
  • 1 halloumi
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 msk olivolja, till stekning

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl syltlök, hackad
  • 2 msk finhackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft

Tillbehör

  • hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 0.5 rödlök, i skivor
  • 0.5 gurka, i tunna skivor

Gör så här

  1. Riv zucchini grovt och strö över salt. Krama ur vätskan efter ca 5 min.
  2. Riv halloumin grovt och blanda med resten av ingredienserna till burgarna. Forma till åtta tunna burgare.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna till fin färg och krispig yta.
  4. Lägg gärna gjutjärnspannan på grillen och stek burgarna ute. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.
  5. Fyll bröden med sallad, lök, gurka, burgare och dressing.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se