Ungas kraft kan inte underskattas

Unga har en stark röst, men som ofta inte lyssnas på. Och det är konstigt – särskilt med tanke på hur många unga det finns. I över 35 år har Fryshuset jobbat för att unga ska få ta plats och kunna göra det som de verkligen brinner för.

Fryshuset tar sina första steg i Stockholm 1981. Eldsjälen Anders Carlberg är den okuvlige eldsjälen som drar upp riktlinjerna. Tre år senare inviger han verksamheten i det gamla tömda Fryslagret i Norra Hammarbyhamnen i södra Stockholm.

Det är Anders Carlberg som kämpar för att starta verksamheter som bygger på de ungas situation i samhället. Det är han som tror på dem som inte ens tror på sig själva. Det är han som säger till Paolo Roberto: ”Sluta slå världen på käften. Slå den med häpnad istället.”

Tar nya idéer på allvar

Under åren växer Fryshuset i sin tydliga roll att få människor att praktisera medmänskligt mod genom att våga kliva fram när de flesta andra inte tror att det finns en chans att lyckas.

Idag är Fryshuset en av Sveriges främsta förmedlare av de ungas röster. Här finns möjligheten att utöva det man brinner för, skapa och vara med i aktiviteter, utbildningar och arbete.

Fryshuset arbetar också för att samhället ska ta ungas åsikter och idéer på allvar. Övertygelsen är att det i sin tur leder till ett kreativt och lösningsinriktat samhälle där människor vågar tänka nytt och hitta nya lösningar.

Fryshuset är en ideell organisation som får ta del av överskottet från Postkodlotteriet, tack vare alla som har eller har haft en lott.

Läs mer om organisationen