De ger eleverna trygghet och kraft

Star for Life arbetar med utbildning i Sydafrika. Här har barnen på landsbygden drabbats hårt av pandemin och stängda skolor. Star for Lifes medarbetare gör nu allt för att skolorna ska kunna ta emot elever och bli en trygg plats för barnen igen.

Noluthando Nondabulo, som är chef för Star for Lifes hälsoprogram, förklarar:

– Covid‑19‑pandemin har skapat en väldigt svår situation i Sydafrika. Speciellt för våra Star for Life‑elever. Men vi jobbar hårt med att lära alla elever hur de håller sig säkra. Vi erbjuder även psykologiskt stöd för ångest, rädsla och stigmat kring covid‑19. Våra coacher har fått en specialutbildning om covid‑19 från hälso­departementet och utbildningsdepartementet.

Det viktiga är att barnen får tillbaka sin trygghet och kraft, och det är det som är Star for Lifes uppgift; att ge dem stödet som de behöver för att våga hoppas på en bättre framtid.

Mer om Star for Life

Star for Life har verksamhet i drygt 100 skolor i Sydafrika och 20 skolor i Namibia. Organisationen arbetar för att stärka ungas självkänsla och motivera dem att drömma och att våga sträva mot de drömmarna. Star for Life arbetar även med mobila hälsokliniker som kompletterar det arbete som coacherna gör på skolorna. De mobila hälsoklinikerna står för hiv/aidsrådgivning och hälsoutbildning.

Läs mer om organisationen

Star for Life är en av 61 organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Tack vare alla som har en Postkodlott får Star for Life varje år ta emot ett miljonbelopp att använda i sitt viktiga arbete.