En bättre värld – du gör den möjlig

Visste du att när du betalar för en lott så bidrar du samtidigt till organisationer som skapar bättre villkor för människor, djur och natur? Av 170 kronor i månaden går 49 kronor till välgörande ändamål.


Så här fördelas lottpengarna

En lott kostar 170 kronor i månaden. Av dessa går 49 kronor går till de ideella organisationerna, 68 kronor tillbaka till kunderna i form av vinster, 34 kronor går till underhållning och marknadsföring och 18 kronor går till drift av Postkodlotteriet.

 


Postkodeffekten

Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. Det får hjulen att snurra på lotteriet och genererar ett överskott som går till ideella organisationer. Tack vare dig kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det här kallar vi för postkodeffekten.


Ett känslosamt tillfälle

Överskottet delas ut en gång om året. Det är ett högtidligt och känslosamt tillfälle då representanter för de ideella organisationerna får ta emot årets checkar. 49 kronor i månaden från dig och alla andra kunder, har resulterat i att vi den 18 februari 2020 kunde dela ut 1 022 669 475 kronor till organisationerna som gör världen bättre.


Vad gör organisationerna?

Här är exempel på vad några av organisationerna åstadkommit med pengar de fick ta emot från Postkodlotteriet 2019.

18 års forskning om barncancer

Under 2019 bidrog pengar från Postkodlotteriet till att Barncancerfonden kunde finansiera 37 400 forskartimmar. Vilket motsvarar en forskare som forskar i 18 år.

Läs mer om Barncancerfonden

1300 barn ler på nytt

Under 2019 bidrog pengar från Postkodlotteriet till 1300 nya leenden för barn som opererats för läpp‑käk‑gomspalt i flera olika länder.

Läs mer om Operation Smile

140 923 bilder på övergrepp togs bort

Med hjälp av avancerad teknik och medel från Postkodlotteriet har Ecpat under 2019 tagit bort 140 923 övergreppsbilder och filmer på barn, från nätet.

Läs mer om Ecpat

Stort tack till dig som är med i Postkodlotteriet!
Du bidrar till 57 organisationers fantastiska arbete och en bättre värld.Vi använder cookies. Läs mer