Barncancerfonden

Foto: Charlotte Gawell

Barncancerfonden bekämpar barncancer

Nästan varje dag insjuknar ett barn i cancer i Sverige. Många barn genomgår intensiv behandling under många år vilket medför att omkring 1000 barn är under behandling samtidigt.

Överlevnaden för cancersjuka barn har ökat, och numera överlever ca 80 procent av de barn som drabbas. Trots detta är cancer fortfarande den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år.

Den 15 februari var det internationella barncancerdagen. I samband med det lanserades en helt ny låt, We are one. Låten är skriven av Christophe Beck, som bland annat står bakom musiken till succéfilmen Frozen. We are one framförs av barn, för barn. We are one hittar du på Spotify och iTunes.


Om Barncancerfonden
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Målet är att alla barn som drabbas av cancer ska kunna få den behandling som behövs för att överleva med en bra livskvalitet. För detta behövs forskning. Barncancerfonden har varit förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2005, och tack vare alla lottköpare har Barncancerfonden fram till idag fått ta emot nästan 400 miljoner kronor.

Besök Barncancerfondens hemsida