Friskis & Svettis

Friskis & Svettis satsning har gjort skillnad för många barn i Sverige. Foto: Thomas Carlgren

Rörelseglädje för alla

Tack vare Postkodlotteriets stöd till den ideella idrottsföreningen Friskis & Svettis får fler barn uppleva rörelseglädje både i skolan och på fritiden.

Att springa, hoppa, leka och få uppleva rörelseglädje på fritiden borde vara en självklarhet för alla barn. Men det är det inte. Barn med funktionshinder, barn i socioekonomiskt utsatta områden och barn som bor i flyktingboende har mindre möjligheter än andra att delta i olika fritidsaktiviteter. Men tack vare Postkodlotteriets stöd till den ideella idrottsföreningen Friskis & Svettis får fler barn uppleva rörelseglädje både i skolan och på fritiden.

Friskis & Svettis har bildat en fond där de 108 lokala föreningarna kan söka ekonomiskt stöd för aktiviteter som riktar sig till barn upp till 10 år i någon av de tre grupperna ovan. Satsningen har gjort skillnad för barn runt om i Sverige. Lärarna på Örtagårdens särskola i Rosengård i Malmö har kunnat utbilda sig till rörelseinspiratörer och barnen som har funktionsnedsättningar har tillsammans med sina föräldrar fått delta i Röris-aktiviteter.

I Karlskrona och Ronneby har barn som bor i socioekonomiskt utsatta områden fått möjlighet att prova på olika träningsformer under skoltid. Ett annat exempel är Friskis & Svettis Sollentuna som fått möjlighet att utveckla jympa för familjer som har barn med intellektuella funktionsnedsättningar och kunnat bjuda på träningspass på söndagarna. Och i Skellefteå har 400 barn i socioekonomiskt utsatta delar av kommunen fått uppleva rörelseglädjen i dans. Mass som leder passen har egen erfarenhet av en ekonomiskt tuff tillvaro när han som ung försörjde sig som dansare i Tanzanias huvudstad Dar es-Salaam.

Stort tack till er lottköpare för att ni är med och bidrar!

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade