Foto: WaterAid/Eliza Powell

Foto: WaterAid/Eliza Powell

Världsvattendagen och hur du kan bidra genom att gå

Den 22 mars är det Världsvattendagen. Anledningen till att denna dag finns är att uppmärksamma varför rent vatten är så viktigt. Tillgång till rent vatten är en mänsklig rättighet, ändå lever 844 miljoner människor på vår planet utan rent vatten idag.

Miljoner kvinnor går efter vatten

Varje dag, i olika delar av världen, går miljoner kvinnor och flickor långa sträckor för att hämta vatten. Att hämta vatten tar så mycket tid att de inte hinner arbeta eller gå i skolan. I stället fastnar de i en ond cirkel av fattigdom och sjukdom. Vattnet de hämtar är inte bara svårtillgängligt, det är dessutom ofta smutsigt och livsfarligt att dricka.

March for Water – så kan du bidra

För att öka kunskapen om vikten av rent vatten pågår kampanjen March for Water. Under mars månad kommer tusentals människor att ”gå för vatten” i en stegräkningskampanj för att hjälpa till att sprida budskapet. Du kan alltså bidra enkelt genom att räkna dina steg och registrera detta på kampanjsidan. Var med du också!

Läs mer och gå med i kampanjen på WaterAids hemsida

WaterAid är en av 61 ideella organisationer som får ta del av lotteriöverskottet från Postkodlotteriet. Hittills har WaterAid fått 97 miljoner kronor. Organisationen arbetar för att alla människor ska ha tillgång till rent vatten.