En miljard om året till välgörenhet

Hela överskottet från Postkodlotteriets försäljning går till viktiga organisationer som kämpar för bättre villkor för människor, djur och natur – organisationer som gör världen till en bra mycket bättre plats än den hade varit utan dem. Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet och alla bidrar till överskottet som de senaste åren har landat på runt en miljard kronor per år. Sedan lotteriet startade 2005 har det blivit mer än 11 miljarder. Det är pengar som gör stor nytta!

Så bidrar alla som har en postkodlott

Alla som är med i Postkodlotteriet bidrar till ideella organisationer som gör världen bättre på olika sätt. En lott kostar 170 kronor i månaden. Av de 170 kronorna går:

  • 30% till ideella organisationer
  • 30% till drift av lotteriet*
  • 40% till vinster i lotteriet

*Förutom själva driften av lotteriet ingår här även produktion av tv-program, event och marknadsföring.


Vad gör organisationerna?

Kanske undrar du vad organisationerna använder pengarna till? Varje dag skapar de positiv förändring både i Sverige och i övriga världen. Läs artiklar om några av organisationerna och deras arbete här nedan!

"Jag visste inte vad cancer var"

Allt var bra. Fram till julen då Aron var sju år. Han skulle aldrig mer kunna spela fotboll eller hoppa i sina föräldrars säng.

Läs Arons egna berättelse

”Jag har sett patienter gråta blod”

Hur är det att vårda sjuka i ebola och covid‑19? Möt Jon Gunnarsson som är sjuksköterska och fältarbetare för Läkare Utan Gränser.

Läs Jons historia

"Vår uppgift är att lindra för stunden"

Det finns många äldre i vårt samhälle som behöver någon att prata med. Kanske om psykisk ohälsa, oro, ångest, ensamhet – eller om vad som helst.

Läs mer om Äldrelinjen


Stort tack!

När du är med i Postkodlotteriet har du inte bara chans att vinna, du bidrar också till en bättre värld. Cirka 30 procent av det du betalar för lotten går till ett 50‑tal organisationer och deras viktiga arbete. Tack för att du är med!Vill du veta mer om organisationerna som delar på överskottet?

Vi använder cookies. Läs mer