Så bidrar alla som har en Postkodlott

Alla som har en Postkodlott bidrar tillsammans med runt en miljard kronor om året till välgörenhet – till 61 ideella organisationer som på olika sätt arbetar för en bättre värld. Nästan en miljon människor är med i Postkodlotteriet och så många människor gör verkligen stor skillnad tillsammans. Vill du också vara med? Då kan världen bli ännu bättre!

Det här är postkodeffekten

Postkodlotteriet finns till för att bidra med pengar till ideella organisationer. Vårt sätt att få in pengar är att driva lotteri, så när du skaffar en Postkodlott betalar du dels för att kunna vinna, dels för att bidra till de ideella organisationerna. Lotteriet är lite som en mellanhand, ett roligt lotteri på vägen mellan dig och organisationerna. Varje år försöker vi att få så mycket pengar över som möjligt, ett så kallat överskott, för att dela ut till organisationernas viktiga arbete.

Vad gör organisationerna?

Varje dag arbetar de för positiv förändring i Sverige och övriga världen. Läs om några av organisationernas fantastiska arbete nedan.

Inte bara överleva cancer

Barncancerfondens mål är inte bara att alla barn ska överleva cancer utan att de också ska få ett långt och bra liv.

Läs mer om Barncancerfonden

Att hålla Sverige rent

– Vi vill att man ska se allmänna ytor som gemensamma trädgårdar eller vardagsrum, säger Johanna Ragnartz, Håll Sverige Rent.

Läs mer om Håll Sverige Rent

Kampen mot Alzheimers

– Jag gör det här för att jag led av min mammas sjukdom, berättar Liselott Jonsson, generalsekreterare Alzheimerfonden.

Läs mer om Alzheimerfonden

Stort tack!

Stort tack till dig som väljer att vara med i Postkodlotteriet. Du bidrar till 61 organisationers fantastiska arbete och en bättre värld.