Lucinda på bilden arbetar för att förhindra kidnappningar, mord och våldtäkter på barn.

Lucinda arbetar för att förhindra kidnappningar, mord och våldtäkter på barn.

Så bidrar en lott till att skydda barn mot övergrepp

World Childhood Foundation är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder World Childhood Foundation till att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, i samarbete med lokala eldsjälar.

Lucinda bor och arbetar i Lavender Hill, ett av de mest våldsamma områdena i Kapstaden. Här hjälper hon barn som utsätts för våld. Hon är en av de eldsjälar som får stöd från World Childhood Foundation.

Under 2017 drabbades Kapstaden av en våg brutala barnamord och kidnappningar. Lucindas organisation var med och arrangerade de sökinsatser som följde efter barnens försvinnanden. Då uppdagades det att många av husen i Lavender Hill användes som ”hangouts” där unga tjejer drogades och våldtogs. Flickornas föräldrar anmälde brotten till myndigheterna men fick ingen hjälp därifrån.

Lucinda stöttar och organiserar

Under och efter dessa tragiska händelser har Lucinda haft en central roll i att stötta familjerna i området och förhindra upplopp. Idag finns ett permanent team med äldre kvinnliga volontärer som följer ensamma barn hem efter mörkrets inbrott, för att förhindra att fler barn rövas bort, våldtas eller mördas.

Övergrepp mot barn existerar i alla kulturer, i alla länder och i alla samhällsklasser. Childhood finns på plats och arbetar med hjälp av lokala projektpartners för att skydda barn mot övergrepp.

Tack till dig som är med i Postkodlotteriet – du bidrar till det viktiga arbete som Childhood gör.

Postkodlotteriet finns till för att bidra med pengar till ideella organisationer

Hela överskottet går varje år till ideella organisationer.

Sedan start 2005 har mer än 11 miljarder kronor delats ut.

World Childhood Foundation har varit med sedan 2015 och har hittills tagit emot 47 miljoner kronor.