Ett av de besökande barnen på Olympic Day i Malmö har precis fått en boxningslektion av olympiern Anna Laurell Nash.

Ett av de besökande barnen på Olympic Day i Malmö har precis fått en boxningslektion av olympiern Anna Laurell Nash. Foto: Adam Landén

Så bidrar en lott till att inspirera nästa generations idrottare

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder SOK bland annat till att inspirera unga människor att utvecklas genom och inom idrotten.

En ung svensk olympier som kliver upp på prispallen ger oss alla något mer än bara nationell prestige. Den stora framgången är mer långsiktig. Varje medaljör inspirerar tusentals unga idrottare, vilket i sin tur ger positiva effekter inom många områden.

Olympic Day – barn får prova på

Därför arrangerar Sveriges Olympiska Kommitté ihop med lokala föreningar Olympic Day för barn. I början av juni fick 10 000 besökare i Malmö prova på 26 olika idrotter. Allt från friidrott och taekwondo till de nya OS-idrotterna skateboard och klättring. Olympierna idrottade med barnen, brottaren Jalmar Sjöberg fick jobba hårt på brottarmattan medan boxaren Anna Laurell Nash visade lite trix i boxningsringen.

Stockholm 9 –10 augusti

Arrangemanget genomfördes även under första helgen i maj på Liseberg med 8000 besökare och kommer till Kungsträdgården i Stockholm den 9‑10 augusti. Där kommer till exempel olympiern Danijela Rundqvist, ishockey, att finnas på plats för att inspirera besökarna.

Vid Olympic Day kan nästa generations medaljörer finnas och inspireras. Här kan unga människor få motivation att alltid göra sitt bästa. Inte bara inom idrotten.

Tack till dig som har en lott i Postkodlotteriet – du bidrar till Sveriges Olympiska Kommittés viktiga arbete.

Postkodlotteriet finns till för att bidra med pengar till ideella organisationer

Hela överskottet går varje år till ideella organisationer.

Sedan start 2005 har mer än 10 miljarder kronor delats ut.

Sveriges Olympiska Kommitté har varit med sedan 2014 och har hittills tagit emot 58 miljoner kronor.