Tilde fick en viktig paus från en tuff vardag genom Min Stora Dag.

Så bidrar en lott med glädje till barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser

Min Stora Dag är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Min Stora Dag till att uppfylla önskningar för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

10‑åriga Tilde från Norrköping har VACTERL-associationen, en sällsynt diagnos, som i Tildes fall innebär att hon har skolios, är njursjuk, har hjärtfel och är ensidigt döv. Tilde önskade att på sin Stora Dag få åka till värmen och umgås med sin familj. Den tuffa vardagen fylldes med glädje när hon fick reda på att hennes önskan skulle bli verklighet.

- När jag ska opereras om två veckor mamma, så ska jag tänka på den här dagen, sa Tilde efter att hon fått uppleva sin Stora Dag.

Glädje i en jobbig vardag

Omkring 200 000 barn i Sverige lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser som gör att livet inte ser ut som för andra. De är barn som oftare skjutsas till sjukhuset än till fotbollen eller dansen. Min Stora Dag uppfyller därför önskningar och skapar viktiga pauser för dessa barn. Varje år får nära 5 000 barn vara med om en Stor Dag, som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Tack till dig som har en lott i Postkodlotteriet – du bidrar till Min Stora Dags viktiga arbete.

Postkodlotteriet finns till för att bidra med pengar till ideella organisationer

Hela överskottet går varje år till ideella organisationer.

Sedan start 2005 har mer än 10 miljarder kronor delats ut.

Min Stora Dag har varit med sedan 2009 och har hittills tagit emot 70 miljoner kronor.