Dans är en av alla passioner man kan ägna sig åt på Fryshuset, här ser du tre unga tjejer som stretchar efter att de dansat tillsammans.

Fryshusets vision är att göra de möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen.

Så bidrar en lott till att unga kan utöva sina passioner

Fryshuset är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Fryshuset bland annat till att ge unga möjlighet att utöva sina intressen och passioner.

Fryshusets tro är att all energi är positiv, bara förutsättningarna finns för att rikta den åt rätt håll. Ett passionerat intresse kan vara just den förutsättningen. Det kan både vara en stark drivkraft och bidra till glädje, gemenskap och stärkt självkänsla. Det är ett verktyg för social utveckling och en viktig skyddsfaktor.

Barn och ungas möjlighet att utöva en passion ska inte styras av ekonomiska förutsättningar. Därför är många aktiviteter på Fryshuset utan kostnad eller har låga priser. Det är en viktig del i arbetet för ett mer jämlikt samhälle.

Unga får prova på olika aktiviteter

Dans är en av alla passioner man kan ägna sig åt på Fryshuset. Exempel på andra är skate, basket, musik och entreprenörskap. Unga får prova på olika aktiviteter på ett lekfullt sätt och komma i kontakt med positiva förebilder och föreningslivet. Här får alla möjlighet till en aktiv fritid.

Tack till dig som har en lott i Postkodlotteriet – du bidrar till Fryshusets viktiga arbete.

Postkodlotteriet finns till för att bidra med pengar till ideella organisationer

Hela överskottet går varje år till ideella organisationer.

Sedan start 2005 har 15,5 miljarder kronor delats ut.

Fryshuset har varit med sedan 2013 och har hittills tagit emot 119 miljoner kronor.