När ett barn berättar börjar förändringen. Att berätta är det första steget mot en bättre och tryggare tillvaro.

Så bidrar en lott till hopp för barn som mår dåligt

Bris är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Bris bland annat till att lyssna på de barn som behöver prata med någon.

Bris ger barn och unga professionellt stöd via chatt, mejl, telefon och stödgrupper, och jobbar envist med att mobilisera samhället och påverka beslutsfattare.

När barn hör av sig till Bris berättar de om allt från våldsamma bråk hemma till kompisar som överger. De berättar om ätstörningar, om att skada sig själva eller att inte längre orka leva. För många barn är det allra första gången som de vågar dela med sig av det jobbiga och formulera upplevelserna i ord.

Att berätta leder till förändring

Det kan låta som skrämmande samtal, men faktum är att det i berättandet finns hopp. För när barnet kan få berätta börjar förändringen, när tyngden av en hemlighet lättar och någon i andra änden säger ”Du är okej, du är inte ensam.”

Alla barn har rätt att få berätta. Och alla barn har rätt att bli lyssnade på. Därför finns Bris, varje dag, året om, för att inget barn ska behöva bära på det tunga och svåra alldeles själv.

Tack till dig som har en lott i Postkodlotteriet – du bidrar till det viktiga arbete som Bris gör.

Postkodlotteriet finns till för att bidra med pengar till ideella organisationer

Hela överskottet går varje år till ideella organisationer.

Sedan start 2005 har mer än 11 miljarder kronor delats ut.

Bris har varit med sedan 2007 och har fram till 2019 tagit emot 173 miljoner kronor.