Sandras man misshandlade henne i 26 år. Det hela började med att hon fick en örfil morgonen efter bröllopet.

Så bidrar en lott till att hjälpa kvinnor som utsätts för våld

Kvinna till Kvinna är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Kvinna till Kvinna till att hjälpa kvinnor som utsätts för våld.

En av tre kvinnor i världen utsätts för våld. Ett exempel på det är Sandra (fingerat namn) i Bosnien-Hercegovina. Hon gifte sig och fick barn med en man som misshandlade henne varje dag.

– På något sätt visste jag att jag blev misshandlad, men jag kunde inte erkänna det för mig själv. Jag fick den första örfilen morgonen efter bröllopet.

Vändpunkten kom efter många år

Tortyren fortsatte i 26 år. Han slog henne, slängde maten hon lagade i soptunnan, hällde varmt kaffe i ansiktet på henne. En dag slog han nästan ihjäl henne. Det blev sista gången.

– Jag minns att jag låg på golvet och såg honom gå ut genom dörren. På något sätt lyckades jag släpa mig till telefonen och ringa polisen. Det första jag minns efter det är sjukhuset.

Tillsammans med polisen tog Sandras döttrar med henne till ett skyddat boende som drivs av en partnerorganisation till Kvinna till Kvinna. Sandra beskriver det som den sorgligaste och lyckligaste dagen i hennes liv.

Över 100 samarbeten

Kvinna till Kvinna ger våldsutsatta kvinnor hjälp. Det sker i samarbete med över 100 partnerorganisationer i Europa, Afrika, Södra Kaukasien och Mellanöstern.

Tack till dig som har en lott i Postkodlotteriet – du bidrar till Kvinna till Kvinnas viktiga arbete.

Postkodlotteriet finns till för att bidra med pengar till ideella organisationer

Hela överskottet går varje år till ideella organisationer.

Sedan start 2005 har mer än 10 miljarder kronor delats ut.

Kvinna till Kvinna har varit med sedan 2012 och har fram till 2019 tagit emot 105 miljoner kronor.