En samling barn från en Frisk Generation, som driver ett projekt för en ökad hälsa bland barnfamiljer. Projektet har fokus på socioekonomiskt utsatta områden.

En Frisk Generation driver ett projekt för ökad hälsa bland barnfamiljer, med fokus på socioekonomiskt utsatta områden.

Så bidrar en lott till bättre hälsa för barnfamiljer

Postkodstiftelsen är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Postkodstiftelsens uppdrag är att fördela pengarna vidare och till exempel finansiera projekt som leder till bättre hälsa bland barn och barnfamiljer.

Barn som växer upp idag är stilla 70 procent av sin vakna tid och riskerar att få en sämre hälsa än tidigare generationer. Det är främst på fritiden som stillasittandet ökar och i områden med begränsade resurser deltar barn i mindre utsträckning i organiserade fysiska aktiviteter. Stiftelsen En Frisk Generation arrangerar gruppträffar för barnfamiljer i hela landet.

Familjerna får testa olika träningsformer

Just denna kväll ska Filmons grupp (gruppen på bilden) köra hinderbana, hoppa studsmatta och avsluta med spökboll. Sedan blir det gemensam middag och frågesport om mat och vad kroppen behöver för att må bra. Vid tidigare träffar har familjerna fått prova judo, zumba, handboll, käpphästhoppning, handboll, yoga och basket.

Familjerna ses två gånger i veckan. När föräldrarna är med blir barnen modiga och vågar testa nya saker. Och genom att engagera hela familjen ökar chanserna till att den aktiva livsstilen håller i sig.

Detta är ett av drygt 550 projekt som hittills fått stöd av Postkodstiftelsen. Postkodstiftelsen ger ekonomiskt stöd till projekt inom konst, kultur, miljö, idrott och mycket annat.

Tack till dig som har en lott i Postkodlotteriet – du bidrar till Postkodstiftelsens viktiga arbete.

Postkodlotteriet finns till för att bidra med pengar till ideella organisationer

Hela överskottet går varje år till ideella organisationer.

Sedan start 2005 har mer än 10 miljarder kronor delats ut.

Postkodstiftelsen har sedan 2007 tagit emot 1,5 miljarder kronor som fördelats på drygt 550 olika projekt.