Grannyra i Mariefred

Närmare hundra mariefredsbor fick dela på 90 miljoner kronor på Postkodlotteriets grannyra. En vinstlott med rätt postkod gav över 3 miljoner kronor och 14 personer vann en miljon eller mer. Mest vann samboparet Kjell Wärhner och Solvig Oskarsson som tillsammans kammade hem över 16 miljoner kronor.

14 nya miljonärer i Mariefred

Det var folkfest på Rådhustorget i Mariefred när Postkodlotteriets kunder med postnummer 647 32 fick dela på hela 90 miljoner kronor. Postkodmiljonärens programledare Rickard Sjöberg delade ut vinstcheckarna tillsammans med vinstudelarna Magdalena Graaf och Putte Nelsson.

I tisdags blev det klart att Mariefred vunnit i Grannyran och sedan dess har jackpottvinsten hållit staden på tårna. På den vinnande postkoden RS visade det sig bo 13 lottköpare som fick dela på två tredjedelar av vinstpotten, eller 60 miljoner kronor.

Största checkarna drog samboparet Solvig Oskarsson och Kjell Wärhner, tillsammans vann de 16 039 111 kronor.

– Vi är väldigt nöjda nu kan jag säga, sa Kjell glatt. Faktum är att jag var ganska nöjd redan i tisdags när vi fått reda på att vi vunnit en miljon, fyllde Solvig i.

Tidigare bodde paret på det postnummer i Värnamo som tidigare år vunnit i Grannyran. Men när Värnamo vann hade Kjell och Solvig hunnit flytta till Mariefred. Rickard Sjöberg påpekade på scen att det är fullt möjligt att de vinner även nästa gång, det är ju lotteri och slumpen avgör.

– Då skulle vi skänka pengarna till välgörenhet, sa Solvig snabbt. Med dagens vinst visste paret ännu inte vad de skulle göra, men kanske kunde det bli en tur runt USA, spekulerade de.

En av parets glada grannar, Peter Hjukström har hela livet haft ett stort engagemang inom frivilligsektorn, bland annat för Svenska Afghanistankommittén och initiativet Världens Barn. Att Postkodlotteriet genererar mycket pengar till ideella sektorn tycker han är helt avgörande för att vara med i lotteriet. Det visade sig också på scen att Peter gillar statistik och fakta. Han hade lyckats lista ut ungefär hur mycket han vunnit. Peter blinkade åt Rickard Sjöberg innan han drog och sa:

– Det borde stå 9,7 miljoner någonting, om du inte har fuskat. Och det hade ju förstås inte Rickard. På Peters check stod det 9 830 423 kronor.

Om Grannyran

Hur mycket du har chans att vinna beror på:

  • om du bor i det vinnande postnumret eller i postkoden
  • hur många betalda lotter som finns i ditt postnummer och din postkod
  • hur många månader (även kallat andelar) under innevarande kalenderår som du har varit med i Postkodlotteriet
  • hur många lotter du har

Läs mer om Grannyran