Grannyra i Linköping

101 miljoner kronor delades ut på Postkodlotteriets Grannyra i Linköping. På det vinnande postnumret 582 19 fanns 39 vinnare. 22 personer hade blivit miljonärer efter utdelningen. Mest tur hade Björn Karlsson som vann nästan 11 miljoner kronor.

Den 13 oktober avslöjades det att ett postnummer i Linköping hade vunnit Grannyran och när potten på 101 miljoner kronor delades ut på Stora Torget hade drygt 2 500 Linköpingsbor samlats för att vara med och fira vinnarna. Programledaren Rickard Sjöberg delade ut checkarna assisterad av Magdalena Graaf och Putte Nelsson.

Det hade varit en spännande vecka med otålig väntan för grannarna på det vinnande postnumret. När det avslöjades att den vinnande postkoden var FC utbrast det jubel i publiken. På den visade det sig bo 14 lottköpare som fick dela på den största delen av pengarna, drygt 67 miljoner kronor.

Den största vinsten gick till Björn Karlsson, 78 år. Han blev ordentligt förvånad när han drog ut checken på 10 915 422 kronor. Att vinstsumman blev så hög var tack vare att han har tre lotter.

– Jag är lite darrig. Jag ska använda pengarna klokt, lovade han.

Framför allt ville han göra något för att förenkla vardagen för sin fru som har KOL.

– Jag vill bygga om sommarstugan och skänka en del till hjärt- lungfonden, sa han.

Om Grannyran

Hur mycket du har chans att vinna beror på:

  • om du bor i det vinnande postnumret eller i postkoden
  • hur många betalda lotter som finns i ditt postnummer och din postkod
  • hur många månader (även kallat andelar) under innevarande kalenderår som du har varit med i Postkodlotteriet
  • hur många lotter du har

Läs mer om Grannyran