Grannyra i Vikingstad

172 miljoner kronor – Postkodlotteriets största vinstpott någonsin – gick till Vikingstad och delades ut i Linköping på söndagen den 17 januari. I det vinnande postnumret 590 48 fanns 113 vinnare. Rekordvinsten på 44 miljoner kronor gick till Gun Forsman, 70. Totalt blev 17 personer miljonärer vid dagens utdelning.

I tisdags avslöjades det att ett postnummer i Vikingstad hade vunnit Grannyran och idag när rekordpotten på 172 miljoner kronor delades ut var det många som kom till Stora Torget i Linköping för att vara med och fira vinnarna. Programledaren Rickard Sjöberg delade ut checkarna assisterad av Putte Nelsson, Sandra Dahlberg och Christian "Kicken" Lundqvist.

Det var en spännande vecka med otålig väntan för grannarna på det vinnande postnumret. När det avslöjades att den vinnande postkoden var UM utbrast det stort jubel i publiken. Det visade sig bo 9 lottköpare i postkoden. De fick dela på den största delen av pengarna, nästan 115 miljoner kronor.

Postkodlotteriets högsta enskilda vinst någonsin gick till Gun Forsman, 70 år. Hon blev ordentligt förvånad när hon drog ut checken på 44 760 416 kronor. Att vinstsumman blev så hög var tack vare hennes åtta lotter.
– Jag har önskat det här länge, det skulle vara roligt att ha lite pengar, sa Gun Forsman precis innan hon drog ut sin vinstcheck ur kuvertet.
Gun ska lägga pengarna på huset, ge till barn och barnbarn och köpa en ny bil till sig själv.

En annan lycklig och chockad vinnare var Anders Pettersson, 56 år, som kammade hem 21 913 953 kronor. Han hade svårt att förstå att han hade vunnit.
– Det är helt osannolikt, jag trodde aldrig att jag skulle vinna, sa han.
Anders hade inte hunnit göra några planer för pengarna.

Om Grannyran

Hur mycket du har chans att vinna beror på:

  • om du bor i det vinnande postnumret eller i postkoden
  • hur många betalda lotter som finns i ditt postnummer och din postkod
  • hur många månader (även kallat andelar) under innevarande kalenderår som du har varit med i Postkodlotteriet
  • hur många lotter du har

Läs mer om Grannyran